GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2020 Cuma 12:07

'İkinci Çevre Yolu' polemiği büyüyor! CHP'li Yücel'den AK Partili Kaya'ya '5 maddelik' salvo

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “ikinci çevre yolu projesi” üzerinden yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ- CHP İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e “ikinci çevre yolu projesi” üzerinden yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Yücel cevabında son günlerde tartışmalara yol açan Çeşme ve Urla’daki kamulaştırmaların ardından ortaya çıkan Suudi Arabistan merkezli firmanın “Yeni Çeşme” projesi ile Menderes’te katı atık tesisi üzerinden AK Parti’yi ve Vekil Kaya’yı hedef aldı.

Başkan Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı 5 maddelik açıklamada şunları söyledi:

1-İzansız dediğiniz yönetici bu kentin sadece insanını, doğasını düşünür. Sizin yandaşa, rant için çalışan kafanız biz erişemeyiz.

2- CHP’li belediyeler rant için proje üretmez, halk için kent için proje üretir. Karşı çıkışımız da halkın kentin ve doğanın yararını gözetmemizdendir.

3- Hükümetin tüm engellemelerine rağmen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’i demir ağlarla ördü. Kentin ve İzmirlilerin yararına olacak her türlü işin arkasında dururuz. Ancak rant için milletin elinden arazilerin alınıp tarım arazilerinin yok edilmesine, koylarımızın Araplara peşkeş çekilmesine, doğamızın yok edilmesine izin vermeyiz.

4- Sayın Kaya, siz İzmirlilere önce tarım arazilerini, sendikaların arazilerini kamulaştırıp çocuk istismarı ve tecavüzleri ile gündemden düşmeyen ENSAR Vakfı’na adrese teslim ihalelerle edindirilen arazilerin hesabını verin. AKP’nin İzmirlilere olan bu umursamaz ve ciddiye almaz tavrını sebebini anlatın!

5- Menderes’i de iyi biliriz. Kuşkunuz olmasın. Ama sizin İzmir’i bilmediğiniz ortada. Bu kadar laf üreteceğinize gidin Harmandalı’daki tesisi ziyaret edin de işin aslını öğrenin.