GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mayıs 2023 Çarşamba 17:18

'Hizmet engelleme', 'muhtarlara yasak' iddiaları... Kapıştılar!

6’lı Masa’nın İzmirli liderlerinin Narlıdere Kaymakamı’nın muhtarlara seçim günü verdiği talimat gündemdeki yerini korurken AK Parti İzmir’den karşı iddia bir gündeme geldi. Hızal’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Erdoğan’a yüksek oy çıkan köy muhtarlarını hizmetle tehdit iddiasına mevkidaşı CHP’li Aydın’dan montajlı yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ - 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek 2’inci tur seçimlerine giderken İzmir’in 6’lı Masası’nın liderlerinin Narlıdere Kaymakamlığı’nın seçim günü muhtarlara yasak koyduğu iddiası yeni tartışmaya neden oldu.

Tartışma gündemde yerini korurken karşı bir iddia da AK Parti cephesinden geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek oy çıkan köy muhtarları arayıp hizmet tehdidinde bulunduğunu iddia etti.

AK Partili Hızal, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi, ikinci turda gösterdiği savrulgan, tehditkar ve anti demokratik siyaseti İzmir'de çok farklı bir boyuta taşıyor. Şantaj ve montaj siyasetini propagandasının baş aktörü yapan CHP, İzmir'de muhtarlarımızı tehdit etmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri İzmirimizin köylerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çıkan teveccühü kabul edemedi. Köy muhtarlarını arayıp "oylar değişmezse hizmet yok" diyor. Köylerdeki seçim sonuçlarını takip edeceklermiş. Sandıklardan tekrar Recep Tayyip Erdoğan çıkarsa o köylere destek vermeyeceklermiş. İzmirli hemşehrilerimiz bugüne kadar ne faydanızı gördü CHP? Köylerimize ne hizmet götürdünüz de geri alacaksınız? Yokluğunuz, İzmir için sadece faydadır. Varlığınız ise zaten engeldir.

CHP’Lİ AYDIN’NDAN ‘MONTAJLI’ YANIT
AK Partili Hızal'a, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'dan yanıt geldi. Montaj hatırlatması yapan Aydın, Hızal’ın çıkış zamanını ise anlamlı olduğunu dile getirdi.
CHP'li Aydın’ın sosyal medya paylaşımı ise şu şekilde:

 "Anlaşılan dedikodu, yalan ve montaj üzerine siyaset yapma usulü size de bulaşmış. Üstelik bunu, kimi kaymakamların muhtarları arayıp seçim günü okullara giremezsiniz diye tümüyle hukuk dışı söz söyleyip tehdit ettikleri bir zamanda yapmanız anlamlı" mesajını verdi.