GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ocak 2022 Çarşamba 21:00

'Emsal' tartışmalarına İZTO da dahil oldu… Davaya müdahil olacak!

İzmir Ticaret Odası Ocak ayı olağan meclisinde depremzedeler için sevindirici bir kararın altına imza atıldı. Kentte tartışmalara neden olan emsal artışı konusunda TMMOB'un açtığı davada depremzedelerin yanında olma kararı alan İZTO, önergeyi meclisten geçirdi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Ocak ayı meclis oturumunda 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında İzmir'in gündemine gelen 'emsal artışı' tartışmaları hakkında önemli bir karar alındı.

İzmirli depremzedelerin talepleri sonrası Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde gerçekli olmak üzere parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 emsal artışı kararı almıştı. Bayraklı Belediyesi tarafından askıya çıkarılan karara TMMOB itirazlarda bulunurken, itirazlar mecliste yer alan tüm parti üyelerinin oyları ile reddedilmişti.

Süreç sonrası TMMOB emsal kararını yargıya taşıyacağını duyurmuş ve ilk adımı atmıştı. TMMOB tarafından alınan karar sonrası depremzedeler 'emsalimize dokunmayın' açıklamalarında bulunurken, İzmir Ticaret Odası da açılan davaya müdahil olma kararı aldı.

Depremzedelerin evlerine kavuşabilemsi için emsal artışının olması gerektiğini her fırsatta savunan İZTO, alınan karar ile depremzedelerin yanında olacağını duyurdu.

Söz alan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, "Biz yönetim kurulu olarak bunu inceledik ve karar bağladık. Herkesin fikrine saygımız var. Biz yönetim kurulu olarak aldığımız kararın devamını rica ediyoruz" dedi.

Yapılan oylama sonrası ise 'müdahil' olma kararı oy çokluğu ile kabul edildi.