GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Haziran 2022 Perşembe 14:03

'Emekli maaşlarına yüzde 40 dokunuş olacak'

Milyonlarca emeklinin gözü Haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi. Enflasyon oran farkı kadar zam alan emekliler Temmuz ayı zam oranını merak ediyor. Konu ile ilgili son açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş'un, "Emekli maaşlarına yüzde 40 dokunuş gerçekleştirilecek." açıklamasıyla "Emekli zammı 2022 zam oranı ne kadar olacak?"

Emekli Temmuz zammı ile ilgili son gelişmeler milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisi tarafından yakından takip ediliyor. AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş sözlerinde emekli maaşlarına yüzde 40 dokunuş gerçekleştirileceğini belirtti. %35'i geçen zam oranı sonrasında Haziran ayı enflasyon verilerinin eklenmesiyle en düşük ve en yüksek emekli maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor.

"EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 40 DOKUNUŞ GERÇEKLEŞECEK"
AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, "Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vaz geçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek." dedi.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?
Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu’nun mayıs ayı enflasyon verilerine göre, haziran ayında enflasyon sabit kalırsa temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 35.64, memur maaşları ve emekli memur aylıklarında yüzde 35 oranında artış olacak. 

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?
Mevcut verilere göre şu an 6 bin 341 lira olan en düşük memur maaşı 8 bin 560 liraya; 4 bin 289 lira olan en düşük memur emeklisi maaşı ise 5 bin 790 lira olacak.

2000 öncesi SSK emeklisi maaşları 5 aylık enflasyon verileri dikkate alındığında 3 bin 93 liradan 4 bin 467 lirya en düşük 2000 sonrası SSK maaşı ise 2 bin 500'den 2 bin 759'a yükselecek.

En düşük esnaf Bağ-Kur'u maaşı 3 bin 254 lira, tarım Bağ-Kur'u emekli maaşı ise 3 bin 68 liraya yükselmiş olacak. 

Ancak  bu rakamlar 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı verileriyle son şeklini alacak.