GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Aralık 2020 Cuma 11:20

'Devlet yardım etsin' demişti: Büyükşehir el uzattı

Sağlık sorunları nedeniyle hastane bahçesinde kalan ve artık yemekleri yiyen 62 yaşındaki Hüseyin Ünal’a İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Ekipler tarafından bulunduğu yerden alınan Ünal, testlerinin ardından Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi’ne yerleştirildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de bir hastane bahçesinde artan yemekleri yiyen ve sağlık sorunları nedeniyle sokakta kalan 62 yaşındaki Hüseyin Ünal’ın yardımına İzmir Büyükşehir Belediyesi koştu. Ünal’ı bulunduğu yerden alan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler korona testini yaptıktan sonra Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi’ne yerleştirdi.

Ünal, hastane bahçesinde yaptığı açıklamada, “Var olan şey iyi bir yaşamdı, ailem mutluluk, çoluğum çocuğum. Herkesin bir çizgisinde ayrılık da oluyor, yokluk da oluyor. Biz bunlara göğüs gerdik fakat dayanamadık. Eşimden ayrıldım, 5, 6 senedir sağda solda çalışıyorum, serbest şeylerde çalışıyordum. Gücümün yettiği kadar çalıştım, şu anda gücüm yetmiyor. Tansiyon hastasıyım, KOAH hastasıyım. Artık çaresizlik bir şekilde beni buralara itti. İnsanlar bir şey isteyemiyorsun. Yokluğu insan belli etmedikten sonra yok olduğunu kimse anlamıyor. 10-15 gündür buradayım. İnsanlardan bir şey isteyemiyorum" demişti.

Kendisine yetkililerin yardım eli uzatmasını istediğini söyleyen Ünal, "Devletten ben tek bir şey istiyorum, bu yaşıma kadar devletten hiçbir şey istemedim. Her şeyimi verdim, devlet için vatan için fakat bana bir yardım eli uzatsın yeter, bu yaştan sonra beni sokaklarda bırakmasın. Kalacak bir yer istiyorum başka hiçbir şey istemiyorum. İnsanın şu atmosferde, insanın şu soğukta duygusallığı eğer yüzüne yansımışsa zaten onu görürler. Ben buradayım, utanmıyorum. Gözümden yaş geliyor, üşüyorum, titriyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İKİ TESİS ÇALIŞIYOR
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi havaların soğumasıyla birlikte ek olarak Bornova Evka-4’te bulunan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ni de kimsesizlere açmıştı. Barınan vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayan belediye ilçe belediyelerinden ve kaymakamlıklardan gelen yönlendirmelerle çalışmalarını sürdürüyor.

Kayıtlara göre; Müyesser Turfan Konuk Evi’nde 35, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde 21 kişi kalıyor. Bunların 15’inin 65 yaş üstü vatandaş olduğu vurgulanırken 2020 yılı kabul sayısı toplam 477 kişi oldu. 2010 yılından bu yana son 10 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 60 yaş ve üstü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden 424 kişinin barındığı bildirildi. 2020 yılında ise 65 yaş ve üstü 46 kişinin barındığının altı çizildi.