GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Haziran 2022 Pazartesi 16:48

'Çiftçi' tartışmasına CHP'li Öztrak da dahil oldu... 'Böyle bir zillet görülmedi!'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı hakkında yaptığı basın toplantısında Küçük Menderes Çiftçi Buluşması'nda konuşan kadın üreticiler hakkında AK Parti ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelen iddiaları eleştirdi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye'de üretim yapmaya çalışan çiftçilerin karşı karşıya oldukları sorunlara değinen Öztrak, devlet eliyle çiftçilere hiçbir destek sağlanmadığına dikkat çekti. 

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 17 Haziran tarihinde Ödemiş'te gerçekleştirilen Küçük Menderes Çiftçi Buluşması hakkında da konuşan Öztrak, kadın üreticilerin sözlerine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

"Genel Başkanımızın İzmir’de, çiftçilerimizle beraber olduğu toplantıda, kadın çiftçilerin feryatları yürekleri dağladı" diyen Öztrak, üreticilerin kişisel bilgilerinin basına verilmesi hakkında konuşarak, "Tarım ve Orman Bakanlığı yememiş içmemiş, toplantıda dertlerini anlatan kadın çiftçilerin kişisel bilgilerini basınla paylaşmış. Aba altından sopa göstermiş. Verdikleri üç kuruşluk paraları, çok marifetmiş gibi anlatmış. Böyle bir zillet ne görülmüştür, ne de duyulmuştur. Kalbi millete karşı mühürlenmiş sarayın, kendi gibi kibirli bakanı çiftçiye hizmeti bırakmış, çiftçiyle uğraşır olmuş. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, gerçekten iş mi yapacaksınız? O zaman Tarım Kanunu’nun emrettiği destekleri, çiftçilerimize zamanında eksiksiz vereceksiniz. Kanun emrettiği ama ödemediğiniz, çiftçiye 273 milyar lira borcunuzu hemen ödeyin. Her bir çiftçi ailesine olan, 124 bin 736 lira 27 kuruş borcunuzu hemen ödeyin. Ama sarayın kibirlisi ve onun gibi kibirli şürekâsı, milleti unutmuş. Halini görmüyor. Derdini duymuyor. Saray ve şürekâsı bunun yerine, milletle alay ediyor" ifadelerini kullandı.