GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Şubat 2017 Salı 21:24

'ÇİBEL yetkisi' AK Parti desteğiyle Başkan Arslan'a

Belediyenin şirketi KAFESAN’ın taşeronla yaşanan sıkıntılardan dolayı bir sonraki yıl yapılacak ihaleye katılamayacak olması mecliste yetki kararı aldırdı. AK Partili üyelerin desteğiyle diğer şirket ÇİBEL’in evrak düzenleme ve imza yetkisi Başkan Arslan’a verildi.
EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Hasan Arslan idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda Başkan Arslan’a belediye şirketi ÇİBEL’in ihaleleri katılması ve teminat ile referans mektubuna ihtiyaç duyulması durumunda borçlanma için bankalarla yapılacak görüşmelerde belediyenin kefaleti gerektiğinde evrak düzenleme ve imza atma yetkisi verildi.
Meclis maddesi Başkan Arslan’a muhalif Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyelerin oturuma katılmamasıyla birlikte AK Partili üyelerin desteğiyle kabul edildi.

KAFESAN GİREMİYOR, ÇİBEL GİRECEK!
Arslan, “KAFESAN’ın hizmet süresi doluyor. Biz borçlarımızı düzenli ödeyemedik. Bundan dolayı sıkıntı yaşadık. Hatta Bakanlığa yazı yazdık bu şartlarda bu borçları ödeyemiyoruz vadeleri daha fazla uzatmalarını istedik. Ancak yasadan çıktığı gibi devam etti ve KAFESAN şirketinin yapılandırmasını yürütemiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki yıl yapılacak ihaleye KAFESAN katılamayacak. 750 çalışan işçimizin de biz belediyenin şirketine katılmasını istiyoruz. Kazanırsa belediyenin şirketinde çalıştırmak istiyoruz. Daha önce yapılan ihalede taşeronlarla büyük sıkıntılar yaşadık. Bu nedenle belediyemizin diğer şirketi ÇİBEL'in ihaleye girebilmesi için bankalar 13 milyon teminat ve referans mektubu istiyorlar. Bu önergede belediye başkanına yetki verilmesi isteniyor. Konu bundan ibaret” dedi.

SİYASİ KARAR VERMEK GEREKİRSE ‘HAYIR’ DEMEMİZ LAZIM!
Maddeye CHP’li üyelerin bazıları destek vermeyince AK Parti sıralarından sürpriz bir hamle geldi. 'Evet' desteği veren AK Parti Grubunun sözcüsü Nedim Aslan, “Çiğli halkına hizmet etmek için buraya geldik. İşlerin aksamaması için olumlu oy kullanacağız.  Biz Çiğli'de halka hizmet etmek için buradayız. Çiğli halkı her şeyin en iyisine layıktır. Biz bu insanlara bu hizmeti vermek için geldik, dolayısıyla bu kararlara standart bir siyasi karar vermek gerekirse bizim 'hayır' dememiz kazım. Ancak biz bu gözle bakmayacağız. Bizim olaya bakış açımız Çiğli'de yaşayan insanlarımızın bekledikleri hizmetlerin kesintiye uğramaması yönünde olacaktır. Bu nedenle oyumuz 'evet' olacaktır” diye konuştu.