GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ekim 2016 Cuma 13:48

'Çevre Günü'nde saldırı davası 2017’ye ertelendi

Bergama’da 2005 yılında çevrecilere yönelik gerçekleşen saldırının davası 11 yıldır devam ediyor. 27’inci celsesi görülen dava 24 Ocak 2017 tarihine ertelendi. Sanık avukat Cangı, “Dava gözdağı verme niteliğindedir” dedi.

EGEDESONSÖZ - Bergama Çamköy’de 5 Haziran 2005 tarihinde Dünya Çevre Günü’nü kutlamak isteyen çevrecilere yönelik Koza Altın Şirketi çalışanlarının yapmış olduğu taşlı, yumurtalı saldırının davası Bergama 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

24 Ocak 2017 tarihine ertelenen davanın 27’inci celsesine sanık avukat Arif Ali Cangı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu başkan ve üyeleri Ali Arabacı, Ömer Erlat, Şehrazat Mercan, Fevzi Özlüer, Melike Özman,  Enis Dinçeroğlu,  Erol Çiçek, Eralp Atabek, Ali Furkan Oğuz  katıldı.

GÖZDAĞI NİTELİĞİ TAŞIYOR
Cangı yaptığı açıklamada, “Akın İpek’in sanık olmasını sağlayan itirazı yaptığım için, öç almak ve rövanş almak için hukuka aykırı biçimde hukuksuz, çıkar ilişkileri ile olağandışı yollarla sanık yapıldım. Sanık olmam kendim için yüksünülecek bir durum olmasa da davanın kendisi, çevre koruma, yaşamın savunulması davası ile doğrudan ilgili olması nedeniyle ekoloji ve çevre aktivistlerine gözdağı verme niteliğindedir” dedi.