GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
1 Nisan 2017 Cumartesi 20:19

'Çeşme'de gastronomi turizmi başlatılmalı'

Çeşme Boyalık Beach Genel Müdürü Orhan Belge turizmde Çeşme'nin de 2023 için hedef koyması gerektiğini belirterek “ Çeşme'ye denize, kuma, güzel havaya gel demenin yanında yeme ve içme turizmine yönelmemiz lazım yani Çeşme için gastronomi turizmini başlatmalıyız” dedi.

Çeşme Boyalık Beach Genel Müdürü Orhan Belge, Çeşme turizmi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Turizmde Çeşme'nin de 2023 için hedef koyması gerektiğini belirten Belge “Çeşme'ye denize, kuma, güzel havaya gel demenin yanında yeme ve içme turizmine yönelmemiz lazım yani Çeşme için gastronomi turizmini başlatmalıyız” dedi.

Çeşme turizminin şimdiye kadar sadece güneş, kum ve deniz olarak düşünüldüğünü belirten Belge, artık sağlık turizmi, gastronomi turizmi gibi alanların ön plana çıktığını ve bu turizm alanlarından ciddi gelirler elde edildiğini anlattı.

Belge, Türkiye'de yeme-içme noktalarının sayısının 120 bin civarında olduğunu kaydederek, ev dışı tüketim tutarının 20 milyar dolar olduğunu aktardı.

Türk mutfağının Çeşme'nin gastronomide öne çıkması ile daha da yıldızının parlayacağını belirten Belge, turizmdeki yüksek gelirin turistlerin midesinden geçtiğini kaydederek, " Çeşme dört ay deniz ,kum güneş , diğer aylarda da gastronomi turizminden turizm geliri kazanabilir” dedi