GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
14 Mart 2018 Çarşamba 14:32

'Çalgiya İzmir' büyüledi!

Kökenleri Balkan olan Egeli üç müzisyenden oluşan ‘Çalgiya İzmir’in tanıtım konseri İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Aziz Vukulos Kilisesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 

Kökenleri Balkan olan Egeli üç müzisyen Cenk Bosnalı(Perküsyon, Vokal) Salih Nazım Peker( Divane, kopuz, cura, vokal) Salih Korkut Peker (cümbüş, efe divane, vokal)den oluşan ‘Çalgiya İzmir’ isimli grubun, İzmir’den Balkanlara farklı bir müzikal yolculuğu amaçlayan yeni projesinin tanıtım konseri İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Aziz Vukulos Kilisesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 

Tarihi mekanda, geleneksel telli sazlar eşliğinde Boşnakça, Makedonca, Bulgarca ve Türkçe olarak halk şarkıları, Sevdalinkalar ile Ege ve Rumeli türkülerini seslendiren grup, geleneksel ile yenilikçi müziğin ve kültürlerin harmanlandığı unutulmaz bir müzik şölenini gerçekleştirdi. Tamamen dolu olan salonda geceye katılan İzleyicilerin bir bölümü konseri ayakta izledi. 

Dünya Bosna Hersek Diyasporası Birliği başkanı Hasan Şehoviç ve Bosna Hersek İzmir Fahri Baş Konsolosu Kemal Baysak’ın da katıldığı geceye Atatürk’ün sevdiği Rumeli türküleri damga vurdu.