GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Eylül 2024 Çarşamba 10:28

'Çağrı cihazı' açıklaması: Türkiye'de kullanılmıyor

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ın iletişim amacıyla kullandığı çağrı cihazlarına yönelik siber saldırısını değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." dedi. Bakan Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığına yönelik iddialara ilişkin de "Böyle bir sızıntı güncel olarak söz konusu değildir." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, Lübnan’daki Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına müdahale edilip patlatılmasına ilişkin, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." diye konuştu.

Uraloğlu, patlayıcının önceden yerleştirilmesi ihtimalinin daha güçlü olduğunu söyledi.

NARİN GÜRAN CİNAYETİ
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasına da değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, WhatsApp'ın mesajları kaydetmediğini açıkladığını bildirdi.

KİŞİSEL VERİLER ÇALINDI MI?
Bakan Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığına yönelik iddialara ilişkin "Bugünün Türkiye'sinde böyle bir sızıntı yok, sızıntı riski de yok. Böyle bir sızıntı güncel olarak söz konusu değildir." dedi. (NTV)