GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 18:20

'Buranın horozu benim' dedi, görevden aldı!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, yerel seçimler için aday adaylığını açıklamasının ardından Mehmet Türkmen’i belediye başkan yardımcılığı görevinden aldığını duyurmuştu. Yaşananlarla ilgili konuşan Türkmen “Aday adaylığım belli oldu ve başkan yardımcılığı görevimden ayrıldım. Kendisinin beni görevden aldığına dair bir tebligat tarafıma ulaşmadı” ifadelerini kullandı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Türkmen’i görevden aldığını açıkladı.

Karakayalı, Mehmet Türkmen için “Kemalpaşa Belediyesi siyasi propagandaların yapılacağı yer değildir. Kendisi aday adayı olduğunu söylüyor. Eğer siyaset yapacaksa, sokakta yapacak. Bunun yeri Kemalpaşa Belediyesi değildir. Bu yüzden ayrılması gerektiğini söyledim ve görevden aldım.  Bugüne kadar birlikte çalıştık, çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

Karakayalı’nın ayrıca “Burada siyaseti ben yaparım, başkan olarak Kemalpaşa’da benim dediğim olur. Sen makam ve konumunu kullanarak siyasi çalışma yapamazsın” dediği öğrenildi.

BEN SİYASETİMİ SADECE BELEDİYEDE DEĞİL HER YERDE YAPIYORUM
Türkmen ise Karakayalı’ya yanıt verdi. Egedesonsöz'e konuşan Mehmet Türkmen, “Aday adaylığım belli oldu ve başkan yardımcılığı görevimden ayrıldım. Kendisinin beni görevden aldığına dair bir tebligat tarafıma ulaşmadı. Ben devlet memuru değilim, siyasi başkan yardımcısıyım. Herkes siyaset yapıyor. Aday adaylığımdan dolayı ayrılmak zorundaydım. Ben sadece belediyede değil siyasetimi her yerde yapıyorum. Bu konuyla ilgili bir gerginlik olmadı” ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN'İN SİYASİ YOLCULUĞU
DYP'den 10 yıl boyunca Ulucak'ta belediye başkanlığı yapan Türkmen, 2009 yılında MHP'den belediye başkanı adayı olmuş ve seçimi kaybetmişti. Siyasi kariyerine AK Parti'de devam eden Türkmen 2014 seçimlerini kazanan AK Partili Arif Uğurlu döneminde belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Türkmen, görev döneminin son dönemlerinde partisinden istifa edip CHP'ye üye olmuş ve 2019 seçimlerinde CHP'den belediye başkan aday adayı olmuştu. Rıdvan Karakayalı'nın aday gösterildiği ve seçim kazandığı süreçte Türkmen, belediye meclis üyesi olarak seçilmişti.