GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ağustos 2020 Cumartesi 09:27

'Beyaz Vagon'a bir belediye daha talip oldu

Mustafa Kemal Atatürk’ün uzun yıllar yurt için seyahatlerinde kullandığı ve Alsancak Garı önünde sergilenen Beyaz Vagon’un kapalı perona alınması üzerine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den çağrı geldi.

EGEDESONSÖZ- Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve İzmir Alsancak Garı önündeki açık alanda ziyaret edilen "Beyaz vagon", hava koşullarından etkilenmemesi ve daha sağlıklı ziyaret ortamı yaratılması amacıyla kapalı perona taşınması için çalışma başlatıldı. Vagon yerinden kaldırıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un "Uzun yıllardır Alsancak’ta bulunan ancak dün gece yerinden kaldırılan tarihi değerimiz “Beyaz Vagon”a, Konak Meydanı’nda halkımızla buluşturmak üzere talibiz” çağrısının ardından bir çağrı da Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den geldi.

Gümrükçü açıklamasında "Duyduk ki kaldırılmış. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarihi yaşadığı gibi yazdı; geleceği ise yaşatacaklara emanet etti. İşte bu sebeple tarihi tarih yapan eşyalar değil, barındırdığı ruhtur. Bize göre Tarih eşyalar değil, barındırdığı ruhtur. Biz de Cumhuriyet’in ruhuna ve Atamızın emaneti olan ‘Beyaz Vagon’u, demiryolu kenti Çiğli’de gözümüz gibi bakmaya talibiz."