GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Eylül 2022 Çarşamba 15:19

'Batı ne kadar hurda varsa Ukrayna'ya gönderiyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Batı'nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı çok açık söyleyebilirim. Silahlar gönderildiği söyleniyor. Ne kadar hurda varsa bu hurdaları Ukrayna'ya gönderiyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Değerli dostum Cumhurbaşkanı Sayın Vucic'e değerli ev sahipliği için teşekkür etmek istiyorum. Az önce kendisi ile hem ikili ardından heyetler arası formatta son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmelerimizde ilişkilerimizi kapsamlı şekilde etraflıca ele aldık. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik. Başta Bosna Hersek'teki gelişmeler olmak bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunduk.

SIRBİSTAN KARŞILIKLI OLARAK ÇİPLİ KİMLİK SEYAHATİN MÜMKÜN HALE GELDİĞİ 6. ÜLKE OLACAK
Sırbistan ile mükemmel düzeydeki ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Kimlikle seyahat konusunda az önce imzalanan protokol ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır. Bu yıl itibarıyla Sirbistan'dan ülkemize 300 bin turist geldi. Bu demektir ki, bu kimlikle başladığı andan itibaren hem sayı yükselecek, sayının yükselmesiyle kalmayacak iş adamlarımız karşılıklı olarak yapacakları seyahatleri çok daha kolay şekilde gerçekleştireceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'dan sonra Sırbistan karşılıklı olarak çipli kimlik seyahatin mümkün hale geldiği 6. ülke olacak. (Trthaber)