GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Kasım 2023 Cuma 10:16

'AYM birçok yanlışları arka arkaya yapıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz, almamalı" açıklamasında bulundu. Erdoğan ayrıca, "Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclisimizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş Meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay'ın TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını ve mahkemenin AYM'ye yaptığı suç duyurusu ile ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz, almamalı" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclisimizindir ve bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş Meclis'in bu mutlak yetkisine el uzatamaz" ifadelerini kullandı.