GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Nisan 2016 Çarşamba 14:09

'Avrupa’nın en büyük mutfağı' yeni binasına geçiyor!

“Avrupa’nın en büyük mutfağı” unvanına sahip BORTAR GROUP, günlük 100 bin kişilik yemek üretim kapasitesine sahip yeni binasına geçiyor.

Taşıma yemek hizmetinin yanı sıra; catering, yerinde üretim, hazır kutu paket, kafe/kantin işletme, bal, zeytinyağı, et ve süt, iş sağlığı ve güvenliği ile turizm hizmetleri de sunan BORTAR GROUP, yeni binasında, kalitesine kalite katacak.

Bortar event alanında; sanat sergileri,  kokteyller, şirket toplantıları, özel aile günleri, büyük buluşmalar, davetler ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Bortar, özel mimariyle hazırlanan yeni binasında, grup şirketlerinin de merkezi olacak.

BUHAR KAZANLARI İTALYA'DAN
Özellikle yemek üretimi ile öne çıkan BORTAR’ın yeni binası entegre bir tesisten farksız… Yemek sağlığı açısından en nitelikli pişirme yöntemi olan ‘buharlı pişirme’ ile hizmet verecek BORTAR, son teknolojiye sahip buharlı pişirme kazanlarını İtalya’da yaptırdı.

KÜÇÜKKURT: HEDEF 100 BİN KİŞİ
Halen günde 30 bin kişilik yemek hizmeti verdiklerini belirten BORTAR GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Günde 100 bin kişiye kadar yemek yapabiliriz. Bu yönümüzle sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en büyük mutfağı konumundayız. Yarım saatte 15 bin kişiye yemek çıkarabilecek kapasiteye eriştik. Yemeklerin buhar kazanlarında pişirilmesi hem sağlığını ve nefasetini koruyor hem de zamandan kazandırıyor. Şu anda 600 çalışanımız var. Hedefimiz, çok daha geniş bir kesimi BORTAR kalitesi ve lezzetiyle tanıştırmak ve iş kapasitemizle birlikte istihdam oranımızı daha da artırmak” dedi.

'MERDİVENALTI'NA DİKKAT!
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Küçükkurt, sektörün en büyük sorununun ‘merdivenaltı üretim’ olduğunu söyledi. Çok düşük ücretlere sağlıksız yemek veren merdivenaltı firmaların iyi denetlenmesi gerektiğini kaydeden Küçükkurt, toplu yemek hizmeti alan şirketlerin sahiplerine ve yöneticilerine şu çağrıyı yaptı: “Bugün sağlıklı yemeğin asgari maliyeti 6.5 liradır. Bundan aşağı veren firmada kesin bir sağlıksızlık vardır. Şirket sahiplerinin ya da yöneticilerinin mutlaka yemek aldıkları firmayı yerinde görmelerini öneriyorum. Gitsinler; mutfağı, çalışanları, kullanılan malzemeleri, pişirme tekniklerini incelesinler. Doğruyu da, yanlışı da göreceklerdir.”