GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mayıs 2019 Perşembe 12:44

'A Takımı' için 'Sürekli' mesai: Listeyi İstanbul'da onaylatacak

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Kerem Ali Sürekli seçimler için İstanbul’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MYK üyeleriyle görüşecek. İzmir listesini İstanbul’da onaylatacak olan Sürekli kısa sürede A Takımı’nı açıklayacak.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan istifa eden Aydın Şengül’ün yerine atanan Kerem Ali Sürekli’nin kadro çalışmaları sürüyor. Eski Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sürekli, yönetim kurulunu ilan etmeden önce İzmir’de birçok isim ile görüşmüştü.  Oluşturacağı 50 kişilik asil yönetim listesi üzerinde çalışma yapan Sürekli, Ankara’ya gitmişti. İki gündür başkentte olan Sürekli, İstanbul seçimleri için Merkez Karar Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplayan Erdoğan ile görüşemedi. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile bir araya gelip listeye son şeklini vermeyi planlayan Sürekli, Ankara’dan İstanbul’a geçti.

İstanbul seçimleri için hafta sonu ilçelere yönelik çalışma yapacak olan AK Parti Genel Merkezi alınan karar doğrultusunda MYK üyeleri ve bakanlara saha çalışması görevlerini de verdi. Sürekli, dün akşam yapılan MYK toplantısından sonra İstanbul’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MYK üyeleriyle görüşecek. Sürekli, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kandemir’den onayı alarak İzmir’e dönecek. Daha sonra da oluşturduğu yönetim kurulu listesini kamuoyuyla paylayacak. Bu yönetim içinden yürütme kurulunu da daha sonra ilan edecek.