GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Temmuz 2022 Pazartesi 19:36

'Türkiye'nin suçlanması planlı bir provokasyondur'

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Irak'ta sivillerin vurulduğu iddiasına değinen Çelik, "Biz geçmişte pek çok provokasyonla karşılaşmış bir ülkeyiz. Türk silahlı kuvvetlerinin sivillere karşı herhangi bir eylemde bulunmamak için dünyanın en hassas ordusu olduğunun altını çizmek isterim. Hemen birilerinin Türkiye'yi suçlaması açık ve net ifade etmek isterim ki planlı bir provokasyondur ve Türkiye'nin hedef gösterilmesi son derece yanlıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle; "(Astana görüşmeleri) Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanadır. Bu konuda da elinden geleni yapmaktadır."

"(Irak'ta sivillerin vurulduğu iddiası) Biz geçmişte pek çok provokasyonla karşılaşmış bir ülkeyiz. Türk silahlı kuvvetlerinin sivillere karşı herhangi bir eylemde bulunmamak için dünyanın en hassas ordusu olduğunun altını çizmek isterim. Hemen birilerinin Türkiye'yi suçlaması açık ve net ifade etmek isterim ki planlı bir provokasyondur ve Türkiye'nin hedef gösterilmesi son derece yanlıştır. Kardeş Irak halkını kendimizden ayırmayız. Ayrıca kullanılan silahtan ve yönteme kadar tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır. Yakın zamanda PKK, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimi de tehdit etti. Bildiğimiz bir katliam şebekesidir."

"(KYK borçları düzenlemesi) Cumhurbaşkanımız icraatını açıklıyor CHP çıkıyor 'biz dedik yaptınız' diyor. Bu trajikomik bir şey. Nihayetinde bunu yapan bizim hükümetimizdir."

"(Ermenistan ile normalleşme görüşmeleri) Bu Ermenistan tarafı sözünü tuttuğu sürece önemlidir. Geçmişte Ermenistan ile normalleşmeyi bazı devletler Ermeni diasporasının kendi güdümünden çıkmasın diye sabote etmişlerdi."

"(ABD'den teröriste taziye mesajı) Vahim bir adım. Kim bu kuvvet;bizim NATO'daki müttefikimiz. Bu müttefikimiz terörist için taziye mesajı yayınlıyor. Ondan sonra nasıl konuşacaksanız terörle mücadele diye." Habertürk)