GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Kasım 2020 Pazar 19:08

'Söz konusu aparmanlar için riskli bina şerhi yok'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de son durumu açıkladı.

Bakan Kurumun'un açıklamalarından satır başları:

Deprem olur olmaz biliyorsunuz bütün bakanlıklarımız olay yerine intikal ettiler. Depremin olmasından 52 saat geçti. 52 saati aralıksız tüm enkazlarımızda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ağır hasarlı binaları yakından takip ediyoruz. 62 canımızı yitirdik. Artçı depremler olmaya devam edecek. Hasarlı binalara girilmemesi konusunda vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. 104 kişi enkazdan kurtarıldı.

Aile Bakanlığı ve Kızılay tarafından gereken yardımlar yapılıyor. Bugünden itibaren yardımlarımızı ödemeye başladık. Bugün nakit olarak vatandaşlarımıza yardımlarımızı göndermeye başladık.

Çürük olduğu iddia edilen binalara karşı Bakan Kurum 'Rıza Bey ve Doğanlar apartmanına ilişkin herhangi bir riskli bina şerhi yok. Bakanlık veya İl Müdürlüğümüze böyle bir başvuru yapılmamış. Bu konuda da riskli bina tespiti yapmak Bakanlık bünyemizde. Bu binalara ilişkin böyle bir başvuru söz konusu değildir. Böyle bir başvuru olsaydı binamıza şerh koyar yıkımını sağlardık. Bunları konuşmanın zamanı değil. Çalışma arkadaşımın burada çocuğu var, odaklanmamız gereken konu bunlardır. Bunların burada siyaseti, polemiği olamaz. Büyükşehir’imizle uyum içerisinde yürüteceğiz. Vatandaşlarımıza en hızlı şekilde ulaşacağız.' dedi.