GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:51

'Soruları gördüm' demişti... KPSS sözleri mahkemelik!

Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginonuz Derinsu’nun belediye meclis toplantısında 2010 yılındaki KPSS sınavı öncesinde gittiği bir dershanede soruların verildiğini ve girdiği sınavda bu sorular sayesinde matematikte birinci ve ikinci bölümde ful çektiğini anlatması ile ilgili olarak Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvelili Uğur İnan Atmaca suç duyurusunda bulundu.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvelili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginonuz Derinsu’nun belediye meclis toplantısında KPSS sınavı ile ilgili sarf ettiği sözleri yargıya taşıdı.

Atmaca, "2010 yılı üniversite sınavı öncesi çalınan bilgileri almak, kullanmak, yaymak, aracılık etmek, yasal olmayan yollarla elde ettiği bilgilerle kendi lehine haksız rekabet yaratarak sınavda başarı elde etmek" iddiası ile İzel Zenginobuz Derinsu hakkında suç duyurusunda bulundu.

DERİNSU NE DEMİŞTİ?
KPSS sınavında yaşanan soru skandalı ve sınavın iptali ile ilgili olarak Gaziemir Meclisi’nde bir konuşma yapan Derinsu, “Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sınavı sonucunda dün gece yine bir çocuk oyunu gibi bir şey yaşadık. ÖSYM Başkanı görevden alındı. Neden? Yandaş bir yayınevinin yapmış olduğu deneme sınavlarındaki sorunun şıklarının dahi yeri değişmeksizin sınav kitapçığında yer verildi. Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz bu ülkede. Benim girdiğim 2010'daki üniversite sınavında da benzer bir şey yaşamıştık. O zaman da yandan bir dershane, son anda ek ders koydu. Arkadaşlarım beni aradı ve ‘Mantık ile ilgili ek ders koydu bizim dershane, gitsek mi gitmesek mi?’  dedi. Bende kaçak öğrenci olarak gittim. Bir bilgi bir bilgidir gidip öğreneyim bizim dershane vermiyor… İyi ki son anda gitmişim. Yemin ediyorum sınavda gözlerim fal taşı gibi açıldı. Bir baktım 2 tane mantık sorusu çıktı. Matematikte birinci ve ikinci bölümde ful çıkardım. O ders sayesinde. O duyum nasıl geldi? 40 sene sonra mantık sorusu çıkacağı bilgisi birilerine nasıl ulaştıysa, işte bugün de aynı şey hala yaşanıyor. Aradan geçmiş 12 yıl. Bu ülke maalesef kul hakkı yiyor” ifadelerini kullanmıştı.