GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Eylül 2024 Çarşamba 08:27

'SAHA' ekipleri Karabağlar'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin hızlı çözüm bekleyen mahallelerinde sorunları yerinde tespit etmek için kurduğu İzmir SAHA ekiplerinin çalışmaları kapsamında, Karabağlar’da 5 pilot bölge belirlendi. Bu kapsamdaki ilk toplantı Devrim Mahallesi Muhtarlığı’nda yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, toplum katılımıyla sorunların yerinde analiz edilerek çözüme kavuşturulması talimatıyla kurulan İzmir SAHA (Sokakta Analiz Hizmette Adalet) ekipleri, İzmir sokaklarında yurttaşların kapısını teker teker çalmaya ve hizmet üretmeye başladı. Proje kapsamında pilot bölge olarak Karabağlar’ın Devrim, Özgür, Kibar, Umut ve Gazi mahalleleri belirlendi.

Başkan Tugay’ın proje koordinasyon sorumlusu olarak görevlendirdiği İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, pilot bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Trafik Şube Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, ESHOT ve İZBETON ve Karabağlar Belediyesi yetkilileri ile Devrim Mahallesi muhtarı Neşe Kahraman, Özgür Mahallesi Muhtarı Resul Akpınar, Kibar Mahallesi Muhtarı Sedat Yegül, Umut Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik ve Gazi Mahallesi Muhtarı Neşe Şahin ile bir araya geldi.

SAHA ekibinin bölgedeki çalışmalarının ardından vatandaşlardan gelen talepler ve ekibin analizleri doğrultusunda bir rapor hazırlandı. Rapora dair bulgular ve icraatlara  yönelik yol haritası, Devrim Mahallesi Muhtarlığı’nda ekibin paydaşları ve muhtarlarla birlikte düzenlenen toplantıda ele alındı.
 
‘Sorunlara hızlı çözüm için elimizden geleni yapacağız’
Karabağlar sakinlerinin talepleri ve ihtiyaçları üzerine bölgede yapılacak yol düzenleme, trafik, ulaşım, park yenilemeleri ve iyileştirmeleri gibi çalışmaların ele alındığı toplantıya ilişkin açıklama yapan Sezer, “İzmir’in sorunlarını yerinde analiz edip hızlıca çözüme kavuşturacak SAHA ekibimizin hemşerilerimizden topladığı talepleri teker teker ele alıyoruz. Esnafımızla, hane halkıyla birebir görüşüp tek tek ihtiyaçlarını listeleyen bu ekibin çalışmalarını çok kıymetli buluyoruz ve Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla, vatandaşlarımızca talep edilen icraatların bir an önce gerçekleşmesi için bu toplantıları düzenlemeye başladık. Belediyemizin birçok biriminin dahil olduğu bu projeyle, önemli sorunlara hızlı çözüm üretmek için, verimli bir koordinasyonla elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Devrim, Özgür, Kibar, Umut ve Gazi mahallelerinde yaşayan yurttaşların taleplerinin muhtarlara aktarıldığı ve yapılacak çalışmalar için koordinasyonun sağlandığı toplantıda, hızlıca başlatılacak çalışmalar için program yapılarak projenin ilk adımı atıldı.