GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Temmuz 2022 Cumartesi 16:45

'Ölüm gemisi'ne Başkan Soyer'den tepki: Kararın iptali için mücadeleyi sürdüreceğim!

İzmir’in Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisi’nde sökülmesine onay verilen ‘ölüm gemisi’ Nae Sao Paulo için tepkiler sürüyor. Bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Başkan Soyer, alınan kararın iptali için gereken hukuki mücadeleyi sürdüreceğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

EGEDESONSÖZ – Tartışmalara neden olan ve 600 ton asbest barındırdığı iddia edilen ‘ölüm gemisi’ Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinin İzmir’de sökülebilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı şartlı izin verdi. Aliağa’da Gemi Geri Dönüşüm Tesisi’nde sökülecek olan gemi için tepkiler gecikmedi.

İZMİR'DE YENİ KRİZ... ÖLÜM GEMİSİNE BAKANLIK İZNİ!

Geminin sökümü üzerine verilen karara bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, Bakanlık tarafından verilen kararın iptali için hukuki mücadeleyi vereceğini söyledi.

Başkan Soyer’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Kıymetli İzmirliler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın üzerinde 600 ton asbest bulunan Brezilya gemisine Aliağa'da sökümü için şartlı izin verdiğini öğrendim. Kararın iptali için gereken hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimse kuşkusu duymasın.