GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ekim 2023 Perşembe 14:49

'Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Boşanma oranları hızla artıyor. Boşuna 3 çocuk demiyoruz. Çünkü bu toplumun özellikle ihtiyacı var. Detayına burada şuan giremem. Ama nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Aile Şurası’nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Son dönemde aileyi hedef alan en büyük tehdit, küresel güç odaklarının teşvik ettiği cinsiyetsizleştirme politikalarıdır.  Buradan bir kez daha ilan etmek isterim ki Türkiye ve Türk Milleti küresel cinsiyetsizleştirme politikalarına boyun eğmeyecektir. Boşanma oranları hızla artıyor. Boşuna 3 çocuk demiyoruz. Çünkü bu toplumun özellikle ihtiyacı var. Detayına burada şuan giremem. Ama nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var. 

Hamas-İsrail savaşı 

İsrail güçleri Filistinli kardeşlerimize acımasız bir katliam gerçekleştiriyor. Bütün toplumlara özellikle sesleniyorum; camiler, kiliseler, okullar, pazarlar İsrail güçleri tarafından bombalanmaktadır. Bugüne kadar 6 binin üzerinde kardeşimiz şehit oldu. Amerika orda. Avrupa orda. Bütün imkanlarıyla orada. Ve tek tek gelip ziyarette bulunuyorlar. Gazze'deki konutların yarısı neredeyse zarar gördü ya da kullanılamaz hale geldi. 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne bakmıyor musunuz? İşlerine gelince bakmazlar. Akan kan Müslümanın da onun için. Bunun adı iki yüzlülüktür. Avrupa Birliği Komisyonu dün çıkmış 'Henüz ateşkes çağrısı yapamayız.' diyor. Daha ne kadar insan ölmesi lazım, çocuk ölmesi lazım? Lafa gelince insan hak ve hürriyetleri konusunda ahkam kesenler, Gazzeli mazlumların hayat hakkını tam 19 gündür yok sayıyor. AB Komisyonunun ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmelidir? BMGK'nin harekete geçmesi için daha kaç ton bombanın Gazze'ye düşmesi gerekir?"