GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Kasım 2021 Cumartesi 12:21

'Mustafa Denizli adına itirazımız yok' ama... O statlardan Atatürk adını neden sildin?

Alsancak Stadı'na "Alsancak Mustafa Denizli Stadı" adı verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi: "Demek ki Alsancak Stadı, Mustafa Denizli adıyla da yaşatılabiliyormuş. Mustafa Denizli adının verilmesinden rahatsız değiliz, biz Atatürk ve İnönü isimlerinin statlardan kaldırılmasından rahatsızız. Ben burada, iktidarın bilinçaltındaki Cumhuriyet ve ülkenin kurucularına olan düşmanlığını teşhir ediyorum. İktidara geldiğimizde Atatürk ve İnönü isimlerini, o statlara iade edeceğiz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Alsancak Stadı'na "Mustafa Denizli" adının eklenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Statlardaki Atatürk ve İnönü isimlerini neden kaldırdın? Mustafa Denizli'ye gösterilen hassasiyetten memnunuz ancak Mustafa Kemal Atatürk isminin statlardan kaldırılmasından rahatsızız. Ben burada, iktidarın bilinç altındaki Cumhuriyet düşmanlığını, milli kahramanları, ülkenin kurucularına olan düşmanlığını teşhir ediyorum. İktidara geldiğimizde Atatürk ismi, o statlara iade edeceğiz" dedi.

MUSTAFA DENİZLİ ADININ ALSANCAK STADI'NA VERİLMESİ BİZİ DE MEMNUN ETMİŞTİR

Sosyal medya hesabından yaptığı bu konudaki paylaşımının ardından konuştuğumuz CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Egedesonsöz'e şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mustafa Denizli, bir defa İzmirli. Türkiye'nin üç büyükleri dediğimiz takımları şampiyon yapmış, Milli Takımı çalıştırmış çok başarılı bir teknik direktör. Altay'ın efsane futbolcularından biri. Önce bu kentin, sonra Türkiye'nin çok büyük bir değeri. Saygı duyuyoruz. İzmir'de Mustafa Denizli adının bir stada verilmesi gerçekten çok hoş. Dolayısıyla onun adının Alsancak Stadı'na verilmesi, bizi de memnun etmiştir. Bunda sıkıntı yok. Ancak mesele bu değil. Bu stat Mustafa Denizli adıyla devam edebiliyorsa, Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak devam edebiliyorsa; Antalya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Antakya, Konya, Sakarya Atatük statlarından Atatürk'ün adı neden kaldırıldı?  Beşiktaş İnönü Stadı, neden İnönü olarak devam ettirilmedi? Beşiktaş Vodafon Arena, Vodafon Park oldu. Neden Beşiktaş Vodafon İnönü Stadı olarak devam ettirilmedi? İkinci cumhurbaşkanımız, aynı zamanda bir Kurtuluş Savaşı kahramanı olan İsmet İnönü'nün ismiyle Beşiktaş stadı da yaşatılabilirdi."

ATATÜRK İSMİ, STATLARIN TAMAMINA YAKININDAN KALDIRILDI

"Daha da önemlisi, bizim Kurtuluş Savaşımızın önderi, Cumhurbaşkanımız, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemalm Atatürk'ün isminin olduğu statların neredeyse tamamın ismi değiştirildi. Arena nedir? Boğa güreşlerinin yapıldığı ya da gladyatörlerin savaştığı yerlerdir. Atatürk isminin kaldırılmasının gerekçesini anlayamadık. Mustafa Denizli'ye gösterilen hassasiyetten memnunuz, Mustafa Kemal Atatürk isminin kaldırılmasından son derece rahatsızız. Burada ben bir şeyi teşhir ediyorum; iktidarın, bilinç altındaki Cumhuriyet düşmanlığını... Cumhuriyetin  milli kahramanlarına olan,  bu ülkenin kurucularına olan düşmanlığını teşhir ediyorum."

İKTİDARA GELDİĞİMİZDE ATATÜRK İSMİNİ İADE EDECEĞİZ

"Cumhurbaşkanı İzmir'e geliyor, Alsancak Stadı'nın açılışını yapıyor; stadın adının Alsancak Mustafa Denizli Stadı olduğunu söylüyor. İyi de kardeşim, sen bu Atatürk statlarından Atatürk adı kaldırılırken, neredeydin? Bu ülkenin ya başbakanıydın, ya da cumhurbaşkanıydın. Bunun sorumlusu sensin. Mustafa Denizli'ye gösterilen itibarın, bu ülkenin kurucusuna, kurucularına da gösterilmemesinden şikayetçiyim; Alsancak Stadı'na Mustafa Denizli adının eklenmesinden şikayetimiz yok, bundan memnunuz.  Tekrar söylüyorum, Mustafa Denizli, bu kentin, bu ülkenin çok büyük bir değeridir. Ama ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu ülkenin en büyük değeridir. Atatürk'ün adının statlardan kaldırılmasını unutmayacağız. Biz iktidara geldiğimizde, Atatürk adının silindiği tüm statlara Atatürk ismini yeniden vereceğiz."