GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Mart 2023 Cuma 12:30

'Konteyner kenti boşaltın' talimatı: 1 haftada nasıl ev bulacağız?

İzmir Valiliği tarafından, konteynerde kalan depremzedelere tahliye tebligatı gönderilerek tek yaşayan depremzedelerin konteynerleri boşaltılması talimatı verildiği iddia edildi. Konteyner kentte yaşayan depremzede Meryem Tülin Yumlu isyan ederek “1 haftada nasıl ev bulacağız? Bu depremzede ayrımcılığı” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremin ardından Bayraklı'da kurulan geçici konaklama merkezi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzedeleri ağırlayacak. Bin 600 depremzedenin ağırlanacağını konteyner kentte tek yaşayanlar ve hak sahibi olmayan kiracıların konteynerlerden çıkartılacağı belirtildi.

Depremin üzerinden geçen 28 aylık sürede konteyner kentte yaşayan vatandaşlar kendilerine sözlü tebligat yapıldığını açıkladı. Konteynerkentte yaşayan depremzedeler seslerini duyurmak için Pazar günü saat 15:00’te basın açıklaması düzenleyeceklerin ifade edildi.

TRAVMALARIMIZ HALA SÜRÜYOR
Konteynerler kurulduğu günden bu yana burada yaşadığını belirten Meryem Tülin Yumlu, “İlk yıl rahat oturduktan sonra çıkartılacağımız söylenince devamlı bir çıkartılma gerginliği yaşamaya başladık. Daha sonra vazgeçildi. Kapıya polis eşliğinde gelip tebligat imzalattırmak istediler. İlk etapta tek başına yaşayanların konteynerleri boşaltacaklarını söylediler. 1 hafta içerisinde ben nereden ev bulacağım?  Pazartesiye kadar süre verdiler. Travmalarımız hala sürüyor. Depremzede ayrımcılığı yapıldığını düşünüyorum. Pazar günü konteyner kentte pankartlarımızı hazırlayarak bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.