GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2023 Perşembe 20:01

'Koltuğun sallanıyor' çıkışına Sandal'dan yanıt: Azrail de olsanız geri adım atmayız!

Bayraklı Belediyesi Meclisi'nin ana gündemi yakın zamanda sonlanan seçim süreci oldu. AK Partili meclis üyelerinden gelen 'koltuğunuz sallanıyor' eleştirilerine Başkan Sandal "Bizim siyasi seçim sonuçları ile terbiye edilebilecek bir halimiz yok. Biz bildiğimiz doğruda Azrail de olsanız bir adım geri atmayız. Kalp yapmaya devam edeceğiz bizler. Sizler de Suriyelere, Afganlara karşı kalp yapın." yanıtını verdi.

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Haziran ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlık yaptı. 

Belediye Meclis oturumuna ise seçim döneminde Bayraklı’da yaşanan ‘Bayrak astırmadılar kavgası’ damgasını vurdu.

ÖZÜR BEKLİYORUM
Meclis açılmadan söz alan AK Partili Ahmet Öztep “Başkanım meclis başlamadan önce benim hakkımda ağır ithamlarda bulunuldu. Sizden ricam meclis adına benden özür dilenmesi,  Başta İlçe Başkanı Didem hanım temsilen siz meclisi yönettiğinizden dolayı siz. Sizler de biliyorsunuz ki bu konu ile alakalı çok yalan yanlış şeyler sızdırıldı basına. Bizim Türk bayrağına düşmanlığımız ile ilgili. Sanki AK Partililer Türk Bayrağı astırmadı gibi şeyler oldu. Bununla ilgili düzeltilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

KİM ÖZÜR DİLEYECEK? BURASI MECLİS, TOPLANTI DEĞİL!
Konu ile ilgili söz alan Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, “Kim özür dileyecek? Burası meclis burası bir toplantı değil. Konu yargıya intikal etmiş bir iş. Bu konu ile ilgili herkesin söyleyeceği bir şey var. Bunun üzerinde konuşacak bir şey yok. Benimle de ilgili bir sürü şey basına düştü ben arkasına düşmüyorum. Bizim yaşadığımız yüz tane negatif iş var. Biz mahkeme miyiz? Sonuçta orada emniyet meseleye el koymuş. Bir taraftan da kamu davası yürüyor. Aile büyükleri araya girdiler rica ettiler. Biz davamızı geri çekeceğiz. Çocuğun yumruk yediği darp edildiği doğru değil mi? Bırakacağız yargı karar verecek. Basını mı kısıtlayacağız biz?” şeklinde konuştu.

BEN Mİ DARP ETTİM ÇOCUKLARI
Yeniden söz alan AK Partili Öztep,  “Biz bize konuşuruz ancak bunun basına düşmesi haliyle sıkıntı doğurdu. Kamuoyunu ve basın mensubu arkadaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile. Ben mi darp ettim çocukları. Ahmet Öztep’in de aralarında bulunduğu deniliyor.”

HIZAL’DAN İDDİA, BÜLTENİ BELEDİYE GEÇTİ!
Özgür Hızal söz alarak tartışmalara konu olan haberin Belediye basınından gönderildiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Başkanım o bülteni Bayraklı Belediyesi geçiyor. Basın danışmanıza sorun isterseniz”

BAŞKAN SANDAL KONUYU KAPATIP, GÜNDEME GEÇTİ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise konuyu kapatıp tekrar meclisin gündem maddelerine geçti.

LÜTFEN YİNE AYNI KONUYA GİRME!
Dilek ve temenniler bölümünde tekrar söz almak isteyen Ahmet Öztep için Belediye Başkanı Serdar Sandal,   “Lütfen yine aynı konuya gireceksen girme, Bak kıymetli meclis üyem. Bir seçim oldu, bitti. Bizim bu şekilde bir tavrımız yok. Bizi kendiniz ile karşılaştırmayın. Karıştırma, ben sana senin mahallen ile ilgili söz söyledim ve gereğini yaptım. Sonuçlarına bakarsan görürsün. Seçim demokratik bir iş. Seçimde olan işi de konuşmayacağız. Arkadaş ben bu işte yokum diyor. Biz bunu anladık.” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI VERDİKLERİ YALAN İFADELERİ GERİ ALIYOR!
Konu ile ilgili söz alan AK Partili Ahmet Öztep “Başkanım, hakkımda ağır ithamlarda bulunuluyor. Ben de kendimi savunacağım. Bu durumu izah etmek zorundayım. Öncelikle Gümüşpala’dan kalem müdürünüz Berk Bey’e ve Kültür Müdürünüz Osman Bey’e ve İlçe Başkanız Didem Hanım’a selamlar getirdim. Nedeni de az sonra açıklayacağım. Bir seçimi daha geride bıraktık. Ve Milletimizin takdiri ile 15 seçimdir kaybetmeyen Sayın Cumhurbaşkanımız bu seçimde de kaybetmemiştir. Vatana, millete hayırlı olsun. Seçimlerden önce hakkımda çıkan yalan yanlış haberler yüzünden söz almaktayım. Seçimlerden yaklaşık 10 gün önce 'Bayraklı Belediyesi’nin 19 Mayıs etkinliğince belediye flama ve bayrağının da olduğu bayrak asma etkinliği var' demeleri üzerine ben de o esnada olaya şahit olmuşken arkadaşlara vatandaşın balkonuna merdiven dayayıp da izinsiz bir şekilde çıkmamalarını söyledim. O esnada ev sahibin gelmesi üzerine ev sahibi ve belediye çalışanları arasında çıkan tartışma sonucunda iş nasıl oluyor da AK Partililer Türk Bayrağı’nı astırtmadı oluyor… Ve AK Partili Belediye Meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 30 kişilik bir gurup belediye çalışanlarını darp etti diyerek yalan, yanlış bir haber servis ediliyor. Bizim şanlı Türk Bayrağına olan sevdamızı sorgulamak kimsenin haddine değildir. Sonrasında ne tuhaftır ki belediye çalışanları verdikleri yalan ifadeleri geri alıyorlar. Ve bu ifadeleri, Berk ve Osman Bey’in baskıları ile verdiklerini bizzat söylüyorlar. Başkanım seçim öncesi bu şekilde haberler yaymak kimseye bir şey kazandırmaz. Bırakın da millet iftiralarınızı değil de hizmetleriniz konuşsun. Bu tür ucuz siyaset ile uğraşacağınıza Bayraklı’ya hizmet edelim” dedi.

ARKADAŞLARIMIZIN DARP EDİLDİĞİ DE YALAN MI?
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yaşanan olay ile ilgili, “Bence kısa ve öz. Öncelikle arkadaşlarımızın orada darp edildiği bir gerçek, burada yalan da yanlış da yok. Parçalanan ve yere atılan bayraklar da var. Bunu ben şeyini bilmem, kimin ne yaptığını bilmem. Çocuklar kendi ifadelerini verdiler ve bu ifadeler sonucunda da bize de gelen bilgi, aile büyükleri araya girdiler biz de bundan dolayı davamızı geri çekiyoruz. Takdir arkadaşlarımızındır. Seçim döneminde bu tarz gerginlikler oldu. Sen o yanlışı yanlış ise düzelttin. Zaten orada senin adın değil bir akrabanla ilgili isim geçiyor diye biliyorum. Tamam sen açıklamanı yaptın. Bir mesele de şu ki;  yalanlarınız, iftiralarınız gibi ağır cümleyi sana iade ediyorum. Ben genel seçimde kimin ne yaptığını, kimin ne tür iftiralar yaptığını ve kimin neleri verdiğini nasıl itiraf ettiğini burada konuşmayalım. Bu konu yargıya intikal etmiş bir şey. Hakkını ara hatta burada ara. Ben Hakim miyim? Yargıç mıyım? Buna ben mi karar vereceğim?” şeklinde konuştu.

KURUMUNUZA HAKİM DEĞİLSİNİZ
Özgür Hızal’ın, söz almadan Başkan Sandal’a, “Bülten belediye tarafından geçiyor. Ben bilmem diyorsunuz kurumunuza hakim değilsiniz” çıkışı sonrasında ise Başkan Serdar Sandal, Cumhur İttifakı’nın Bayraklı'da tarihi bir yenilgi aldığını söyleyerek, Hızal’a, “Sizler işinize bakın kuruma hakim olup olmadığımızı seçim sonuçlarına bakarsanız görürsünüz. Yüzde 35'siniz. MHP ile birlikte toplam oy yüzde 35. Bayraklı’da tarihi yenilginizi aldınız” ifadeleri ile cevap verdi.

BİR SONRAKİ SEÇİMDE SİZ, BURADA OLMAYACAKSINIZ
Söz alan AK Partili Abdullah Aktaş, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu istifa ederse bir daha aday olamayacağını söyledi. Aktaş,  “Öncelikle bir tebrik beklerdik sizden. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanmış oldu. Keşke polemikten önce bir tebrik mesajı verseydiniz. Siz defalarca burada dediniz ki, seçimlerden sonra burada olmayacaksınız. Kim var başkan? Kim oldu? Siz mi varsınız biz mi? Biz burada olmaya devam ediyoruz. Başkanım ben sizi tebrik ediyorum siz kalp yapmaya devam edin.  Bizler Türk, Kürt ve tüm herkese karşı kalp yapıyoruz. Defalarca burada '14 Mayıs’tan sonra görüşeceğiz' dediniz. Evet, görüştük sonuç belli… Be buradan seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Demokratik bir seçim oldu. Türkiye kazandı. Siz anneler günü 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı dahi siyasete bağladınız ancak yemedi başkanım. CHP’nin sıkıntısı inandırma sıkıntısı. Sizin oy kitleniz yıllardır oldu gibi 30-35’den devam ediyor. Bayraklıya gelecek olursak, Bayraklı’da bu oyu siz mi aldınız? Sizin için zor bir süreç başlıyor. Genel başkanınızın koltuğu sorgulanmaya başlıyor. Bizim gönlümüz Kılıçdaroğlu’nun kalması yönünde. Başkanım siz dinleseydiniz sonunu nereye bağlayacağımı anlayacaktınız. Siz anlama, dinleme nezaket özürlüsüsünüz. Burada CHP ile ilgili konuşmuyorum. Siz başka yere çekiyorsunuz. CHP’de koltuk değişimi olursa, siz de nasıl ilk geldiğinizde akraba kontejyanından geldiğiniz gibi maalesef sizin için de bir sene sonra çok zor günler bekliyor. Bir sonraki yerel seçimde siz burada olmayacaksınız. Ancak biz burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

KILIÇDAROĞLU KORKUNUZ OLMAYA DEVAM EDECEK!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’da kendilerinin nerede olduğunu sorarak şu ifadeleri kullandı:

“Biz neredeyiz? Biz de buradayız. Bizim siyasi seçim sonuçları ile terbiye edilebilecek bir halimiz yok. Biz bildiğimiz doğruda Azrail de olsanız bir adım geri atmayız. Kalp yapmaya devam edeceğiz bizler. Sizler de Suriyelere, Afganlara karşı kalp yapın.  Genel başkanımız Kemal Kılçdaroğlu’nun koltuğunun sorgulanması gibi bir şey asla yok. Buradayız bakın. Kılıçdaroğlu sizin korkunuz olmaya devam edecek. Hiçbir AK Parti üyesinin Kemal Kılıçdaroğlu’nu sorgulamaya haddi de yeri de yok. İşinize gücünüze bakacaksınız. Biz sonuna kadar arkasındayız. Arkadaşlar boşa uzatıyorsunuz. Dinleyeceksiniz, konuşacaksanız konuşalım ancak yoksa oturumu kapatırım. Burası hababam sınıfı değil. Burası hiç kimsenin söz alanı dahi değil. Bir daha meclisin tüzüğüne aykırı bir şey olduğunda oturumu kapatırım. Bakacağız sen hiç merak etme. Yerelde bayraklı da bundan daha fazla bir hezimet yaşayacaksınız”

FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ KİM?
AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir söz alarak, Bayraklı Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürü kim diye sordu. Demir, “Kazanan siz olsaydınız, muhakkak ki sizler de yorum yapacaktınız. Öncelikle ne bürokrat ne işçi arkadaşlarımızla ilgili bir konu var. Bizim Fen İşleri Müdürümüz kim? Bir takım konular geliyor kulağımıza… Resmi atamadaki kişinin olmadığı söyleniyor. Siz Fen İşleri Müdürünüzü tanıyor musunuz? Siz bu seçime Serdar Sandal olarak girmediniz. Sizin bu kadar iddialı olmanız bizi şaşırtıyor” dedi.

KİM ATANDIYSA O
Cevap verme üzerine söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Ben size teşkilat şemasını veririm. Müdürümüz resmi atamada kim ise o.  Kendi düşüncelerini kendisince ifade etti. Doğru mu? Fikrini söylüyor ancak bence doğru mu? Hayır, kendi gurubunca doğru mu? Hayır…” ifadelerini kullandı.

BEN BU ZAFERE PİRUS ZAFERİ DİYORUM
CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur söz alarak Cumhur İttifakı’nın kazandığı seçim zaferini Pirus zaferine benzetti. Çamur, “Girdiği bu yarışta tüm adaletsizliğe rağmen tüm şartların eşit oluşmamasına rağmen birleştirici, bütünleştirici üslubu ile değerli kıymetli Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyoruz. Bayraklı Belediye’si CHP Meclis üyeleri olarak kendisinin arkasındayız. Ve durmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımızın başarısını başka partili arkadaşların eleştirilerine açık olmadığını belirtmek isterim. Herkes kendi partisi ile konuşsun. Bu zafere ben, Pirus zaferi diyorum. Vatanın öz evlatları ile bu Türkiye’de doğmuş evlatlar ile kazanılmayan bir seçim olduğunu biz de biliyoruz. Bizim koşullarımızda yaşamayan, bizim gibi bedeller ödememiş insanların oy kullandığı bir ülkeyiz. Ben sizden seçimi kazandığınızdan dolayı daha büyük bir olgunluk beklerdim. Bu seçim sonuçlarından dönerek Belediye Başkanımız Serdar Sandal’a saldırıya geçmenizi de anlamıyorum. Bunları konuşmak için henüz erken” ifadelerini kullandı.

MECLİS OTURUMU KAPATILDI
CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur’un konuşması esnasında AK Partili Abdullah Aktaş ile diğer meclis üyeleri arasında yaşanan yüksek tansiyon sebebiyle ise Bayraklı belediye Başkanı Serdar sandal araya girerek oturumu kapattı. Başkan Sandal, Mazeretleri oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler oy birliği ile kabul edilmiştir. İyi akşamlar” dedi.