GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2017 Cumartesi 20:32

'Kendine güvenen bir insan projesini millete söyler'

CHP Antalya Milletvekili Baykal, "Kendine güvenen bir insan projesini millete söyler. Millet tartışır. Milletvekilleri buna inanır, inanırsa gider imzayı atar." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Merkez Osmangazi ilçesindeki Kent Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Günün siyaset konuşma günü değil, devlet ve milleti konuşma günü olduğunu, Türkiye'yi konuşmak için Bursa'ya geldiğini belirten Deniz Baykal, herkesin anayasa değişikliğinin nereden çıktığını anlamaya çalıştığını savundu.

Baykal, "Bu anayasa, tabanın mı, yoksa tavanın mı derdidir? Milletin yeterince derdi var. 'Anayasa' diye her şeyi bıraktık, bütün millet anayasa için ayakta. Neye dayandığı belli değil, hiçbir izahat yok. Bir kazanda kırk yıl kaynatsan kaynamaz zannedilen iki kişi, 'anayasa' diye birbirlerine bir sarıldı, biz de şaştık kaldık." diye konuştu.

Milletin her söylenene inandığı dönemlerin çoktan geçtiğini anlatan Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendine güvenen bir insan projesini millete söyler. Millet tartışır. Milletvekilleri buna inanır, inanırsa gider imzayı atar. Başımla beraber. Boş kağıda imza at, sonra milletin önüne 'anayasa' de. Mecliste ona 'Hayır' oyu veremeyen milletvekillerinin hem de en önde gelenlerinin önemli bir kısmı, yarın 16 Nisan'da, sandıkta 'Hayır' oyu verecektir." (AA)