GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Aralık 2021 Cuma 17:06

'İzmir' tartışması tam gaz! AK Partili Sürekli: Bu hızla yarım asırda dönüştüremezler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında İzmir'e yönelik sarf ettiği dönüşüm eleştirilerinin ardından, CHP İzmir cephesinden tepki gelmişti. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de CHP'lilerin eleştirilerine yönelik, "Bu şehri; hem hizmetten yoksun bırakacak hem de mahrum ve mahsun yapacaksınız hem de çıkıp ahkâm keseceksiniz! İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı. Çünkü, bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezler!" açıklamalarında bulundu.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün (23 Aralık) Kızılcahamam'daki "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik sözlerinin ardından İzmir'de oluşan tartışma ortamı hız kesmeden sürüyor. 

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve İzmir Büyükşehir Belediyesini hedef alan Erdoğan, "İzmir'in belediyesi onlarda. Yahu İzmir'de acaba o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde o gecekonduların olduğu bölgelerde belediyeniz nerede bir kentsel dönüşüm projesi uyguladı? Yok. Ama bunu benim konuşmam yetmiyor. Benim İzmir teşkilatımın, İzmir milletvekillerimin kapı kapı dolaşarak, bunları da işaret ederek anlatması lazım" demişti ve ardından CHP cephesinden tepkiler yükselmişti.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti ve Erdoğan'a yönelik, "Siz, millete bunları yaşatırken, çalmadan, çırpmadan 6 ilçede toplam 248 hektar alanda, tamamı vatandaşla uzlaşarak, başarıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çekinmeden iftira atma cüretinde bulunuyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP İZMİR BİN DÜŞÜNÜP BİR KONUŞMALI
Yücel'e yanıt çok geçmeden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den geldi. Sürekli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'ye karşı "Bu hızla İzmir'i yarım asırda dönüştüremezler" ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

"Bu şehri; hem hizmetten yoksun bırakacak hem de mahrum ve mahsun yapacaksınız hem de çıkıp ahkâm keseceksiniz! İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı. Çünkü, bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezler!

GÜNÜ KURTARMA ÇABALARI ORTADA!
Çıkmaza sürükleyip, kapılarını mağdurlara kapattıkları Uzundere dönüşümü ortada. Sadece tribünlere oynayıp ‘yok’ları ‘var’ gibi göstermeye çalıştıkları da ortada. Deprem gibi acı bir gerçeğe rağmen; kent planlaması yapmadan, günü kurtarma çabaları da ortada!

Hal böyleyken; bugüne kadar sosyal donatı alanlarıyla 20 bin konut yapan ve depremden sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü; 5093 konut, 259 iş yerini bir yıl gibi kısa bir sürede teslim etmeye başlayan hükümeti hedef alamazsınız!

Seçim öncesi; 19 bin 682 konut yapacağız deyip yaklaşık üçte biri önceki döneme ait 960 konut üretiyorsanız, algı yaratma ve eleştiri makineliğini bırakıp şapkanızı önünüze koyacaksınız! Gerçekçi olacaksınız. Çünkü, İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü kalmadı."