GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ocak 2024 Çarşamba 13:32

'İzmir kalemiz' dedi, adaylık için konuştu: İnce eleyip sık dokuyoruz!

CHP'nin İzmir'in kalesi olduğunu vurgulayan CHP Lideri Özgür Özel " İzmir’i ince eleyip sık dokuyoruz" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri'ne 3 ay kala CHP'de belediye başkan adaylarının belirlenmesi ile ilgili yoğun mesai sürüyor.

Mevcut belediye başkanları için alınan memnuniyet anketleri ile ilgili süreç başlarken 'örgüt denetiminde ön seçim, ‘örgüt denetiminde basit aday yoklaması’ ve ‘örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması’ seçenekleri de adayların belirlenmesinde yöntem olarak kullanılacak.

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir adayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'li Özel, Gazeteci Yetkin'in "Peki CHP’de durum ne? İzmir’de adayın Tunç Soyer mi başka isim mi olacağı hâlâ belli değil örneğin. Erdoğan’ın adayları açıklamaktaki gecikmesinden söz ediliyor CHP’de ama CHP’deki durum ne?" sorusuna şu cevabı verdi: 

- “İzmir CHP’nin kalesi. İzmir’i ince eleyip sık dokuyoruz. Geçen hafta 46 milletvekili arkadaşımızı gönderdim. Üç gün boyunca dolaştılar, her ilçenin raporu geliyor. Bunun Tunç Soyer’in memnuniyet anketlerinde çıkmaması olarak yorumlanması doğru değil. Kendisiyle arkadaşız, aynı okulda, Bornova Anadolu Lisesinde okuduk. Hepimiz en iyi sonucun arayışındayız.

- “Perşembe günü Parti Meclisi toplantısı ardından, aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu adayları açıklamayı düşünüyoruz. Cuma günü de Ekrem Bey İstanbul’un ilçe adaylarını açıklayacak, ben de orada olacağım.

- “Biliyorsunuz ben Parti Meclisinden yetki almadım. MYK’ya da yetki almadık. Daha önce iki ayda bir yapılan PM toplantılarını her hafta yapıyor, her kararı tartışarak alıyoruz. Arkadaşlar da memnun bu durumdan.”

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız!