GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2019 Salı 16:32

'İttifak tartışması'nda söz MHP’li Şahin’de: Zeybekci ile telefonda konuştuk...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’nin kullandığı iddia edilen, ‘İttifak yerine partiler kendi oylarıyla seçime girseydi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmıştık’ ifadeleri için MHP İzmir İl Başkanı Şahin açıklamalarda bulundu. Şahin, “Bugün Sayın Bakan ile telefonda konuştuk. Kendisi, ‘böyle böyle bir söylenti var, ben öyle bir laf etmedim, onu yanlış ifade ettiler’ dedi. Ben de ‘Sayın bakanım ben zaten inanmamıştım’ dedim” ifadelerini kullandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nihat Zeybekci’nin kullandığı iddia edilen ifadeler üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Zeybekci’nin, “İttifak yerine partiler kendi oylarıyla seçime girseydi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmıştık” açıklamasını yaptığı öne sürülmüştü. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin İl Başkanı Şahin, Zeybekci’yle gün içinde telefonla konuştuğunu açıkladı.

- ZEYBEKCİ: İTTİFAK OLMASAYDI İZMİR’İ ALIRDIM!

BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMİŞ OLDUĞUNA İNANMIYORUM
Şahin, “Sayın Zeybekci bizim ağabeyimizdir. Yanlış anlaşılmıştır. O asla öyle bir şey söylemez. Sayın Zeybekci Cumhur İttifakı’nın adayıdır, böyle bir şey asla söylememiştir. Onda bir yanlış anlaşılma vardır. Sayın Zeybekci Cumhur İttifakı’nın arkasındadır. Böyle bir şey söylemiş olduğuna inanmıyorum. Zeybekci böyle bir şey ifade etmez, anlaşılan manada bir şey ifade etmez. Nasıl, neyi ifade etti bilemem, o cımbızla çekilmiş bir kelime, kendisi daha iyi açıklar” açıklamasını yaptı.

ZEYBEKCİ İLE TELEFONLA KONUŞTUK, ‘BEN ÖYLE BİR LAF ETMEDİM’ DEDİ!
Zeybekci’yle telefonda konuştuğunu açıklayan Şahin, “Bugün kendisi beni aradı, ‘böyle böyle bir söylenti var, ben öyle bir laf etmedim, onu yanlış ifade ettiler’ dedi. Ben de ‘Sayın bakanım ben zaten inanmamıştım’ dedim.  Veysel Şahin bu saldırıların küresel saldırılar olduğunun farkında. İstanbul’dan girip, Suriye’den çıkıldığının farkında… S400’ten girilip patlıcandan çıkıldığının farkında” ifadelerini kullandı.