GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Aralık 2022 Pazar 14:27

'Halkı dinlemeden yola çıkanlar hep başarısız oldu'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl' buluşmasında yaptığı konuşmada ormanların ranta açılmasının yarattığı tehlikeye dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl' buluşmasına katıldı. Buluşmada orman köylüleri sorunlarını aktardı. Uzmanlar da görüşlerini bildirirken CHP lideri burada yaptığı açıklamada tarım, ormancılık ve hayvancılık alanlarının stratejik önemine dikkat çekti. 

"HALKI DİNLEMEDEN YOLA ÇIKANLARIN HEP BAŞARISIZ OLDUĞUNU GÖRDÜK"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Orman köylülerimiz gelip sorunlarını anlattılar. Bu işin uzmanları gelip çözümleri anlattılar.  Halkı, sorunu dinlemeden sorunu çözmek için yola çıkanların hep başarısız olduğunu gördük" sözleriyle toplumsal sorunların çözümünde sorunun muhataplarının da masada olması gerektiğini hatırlattı.

Üretimin önemini anlatan CHP lideri, "Kırsalda çalışan herkes ürettikçe Türkiye'nin büyümesine katkı verecektir. Tarım, ormancılık, hayvancılık stratejik alanlardır. Bu toplantıda ben de yeni şeyler öğrendim. Ormanı ağaç olarak görenler, o ağacı çıkar amaçlı görenler Türkiye'nin geleceğine de ihanet ediyorlar.  Orman köylülerinin ormanları korumak için verdiği mücadele bugünün değil geleceğin de mücadelesi. Doğada her canlının bir görevi vardır. Doğanın en vahşi yaratığı da insandır" diye konuştu.