GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2024 Cumartesi 19:41

'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru Toplantısı'na katıldı. Bakan Yerlikaya, "Gaziantep'te de 44 operasyonda 18 organize suç örgütü çökertildi. Ben organize suç örgütlerine yönelik şunu söylemek istiyorum. Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz" dedi.

aziantep'te bulunan Bakan Yerlikaya, Gaziantep'te düzenlenen Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru Toplantısı'na katıldı.

Organize suç örgütlerine yönelik yapılan çalışmalardan da bahseden Bakan Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine KOM, Narkotik, Siber suçlar 1 Haziran 2023-12 Mart 2024 tarihleri arasında bin 111 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 7 bin 511 gözaltı, 2 bin 764 tutuklu ve bin 602 adli kontrol kararı çıktı. Toplamda 415 organize suç örgütü çökertildi. Toplam 92 milyar TL maddi değeri olan mal varlığına el konuldu. Gaziantep'te de 44 operasyonda 18 organize suç örgütü çökertildi. Ben organize suç örgütlerine yönelik şunu söylemek istiyorum. Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz. Biz de bu kapsamda bu operasyonları yaptık. Vatandaşlarımız da yüzde 98 oranında memnun kaldı ve 'ellerinize sağlık' dedi" şeklinde konuştu.