GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Nisan 2017 Cumartesi 13:09

'Balçova Arsa Mağdurları'ndan bir sıra dışı eylem daha!

Balçova Arsa Mağdurları, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 45 yıldır yaşadıkları tapu ve imar mağduriyetleri için eylem yaptı. Mağdurlar ‘Dalton Kardeşler’ ve ‘Noel Baba’ kostümleri giydi.

EGEDESONSÖZ - Balçovalı Arsa Mağdurları, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirdikleri sıra dışı eylemlere bir yenisini daha ekledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde 45 yıldır yaşadıkları tapu ve imar mağduriyetlerine çözüm arayan vatandaşlar seslerini duyurmak için ‘Dalton Kardeşler’ ve ‘Noel Baba’ kostümleriyle açıklama yaptı.

BİZE 45 YILDIR VERİLMEYEN HAK HOLDİNGLERE 45 GÜNDE VERİLİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve holdingleri hedef alan Avukat Mustafa Kemal Turan, “Bizlere 45 yıldır verilmeyen hak holdinglere 45 günde veriliyor. Üstelik alacağımız imar hakkının 45 kat fazlası imar adaletine ve eşitliğe aykırı şekilde belli şirketlere veriliyor. Bunun adı imar tefeciliğidir. Biz 45 yıllık mağduriyetimizi bugüne kadar hukukun üstünlüğüyle anlatamadık, bu sefer şaka yolu ile anlatalım dedik. Şimdi sorumlulara çağrı yapıyoruz. Yarın yine burada olacağız. Eğer ki demokrasiye inanıyorsanız burada karşımıza gelin” ifadelerini kullandı.