GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Eylül 2023 Çarşamba 17:56

'Atiye' setinde iş cinayeti davasında karar!

“Atiye” dizisinin setinde boyacı olarak çalışan işçi Hasan Karatay’ın sette boya yaparken merdivenden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin Yapımcı Onur Güvenatam’a açılan davada mahkeme kararını açıkladı.

Başrollerini Mehmet Günsür ve Beren Saat’in oynadığı Atiye dizisinin setinde boyacı olarak çalışan 28 yaşındaki Hasan Karatay, 5 Nisan 2019 tarihinde sette çalıştığı sırada merdivenden düşerek ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Karatay’ın ailesi yapım iş güvenliği önlemlerini almadığı gerekçesiyle yapım şirketinden şikayetçi oldu. Şikayetin ardından yapım şirketi sahibi Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay hakkında, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“BOYA İŞLERİYLE ALAKAM YOK”
İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya Onur Güvenatam avukatlarıyla birlikte katıldı. Diğer sanık Deniz Kobanbay ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada savunma yapan Onur Güvenatam, yapımcı olarak işinin hikaye ve oyuncu bulmak olduğunu söyleyerek, “Dizi setindeki dekorasyon ve boya işleriyle ilgim ve alakam yok. Benim işim yaratıcı olarak dizinin yapımını sağlamak. Sette neyin nasıl yapıldığına karar veren Deniz Kobanbay’dır. Benim işim senaristler ve yönetmenlerledir. Ben onların işini nasıl yaptığından sorumluyum. Yaşanan kazada benim bir kusurum yoktur. Beraatimi talep ederim” dedi.