GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Aralık 2022 Cuma 14:46

'6 yaşında gelin' rezaletinde 'baba'dan açıklama!

6 yaşında evlendirilip ardından uzun yıllar tecavüz ve istismara uğradığı iddiasıyla yargıya başvuran H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel açıklama yaptı. Gümüşel, kızının suçlamalarının "İddia" kapsamında olduğunu belirterek, "masumiyet karinesinin" ihlal edildiğini ileri sürdü.

6 yaşında 29 yaşındaki birisiyle evlendirilmesinin ardından uzun yıllar tecavüze uğradığı iddiasıyla dava açan H.K.G'nin durumu Türkiye'nin tepkisi çekmeye devam ediyor. H.K.G'nin kardeşlerinin ardından babası Yusuf Ziya Gümüşel de açıklama yaptı. Kamuoyunda "6 yaşındaki gelin" olayı olarak bilinen skandalın mağduru H.K.G., 6 yaşında 29 yaşındaki bir cemaat mensubuna eş olarak verildiğini, 1 yıl sonra eşi olarak tanıtılan kişinin kendisine tecavüz ettiğini, 13 yaşında iken nişan ve ardından düğün yapıldığını,  kendisinden büyük eşi ile aynı evde yaşamaya başladığını iddia etmişti. 

Baba Gümüşel, açıklama yaparak kızının etki altında olduğunu ileri sürdü. Gümüşel, kızının 6 yaşında cemaat mensubu birisine eş olarak verildiği, kızına tecavüz edildiği iddialarına değinmeden, kendisine savunmakla yetindi.

Gümüşel açıklamasında, "Haber, şahsımı ve ailemizi hedef göstererek yargılanması başlamamış bir davadaki yalan iddiaları yayınlayarak bunun üzerinden İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgâhlanmış bir projenin ürünüdür" iddiasını dile getirdi. 

6 YAŞINDAKİ GELİNİN BABASI KONUŞTU
Gümüşel açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

"Söz konusu haberdeki iddiaların sahibi olan kızımız, İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiş olup bu konuda ailemizin ve başka kişilerin hiçbir baskısı olmamıştır. Son yıllarda ailevi sorunlar sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız, birtakım yapıların etkisine girerek, eşinin evinden ayrılmış, başka bir yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır. Bu süreçte kızımız, etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette birtakım iddialar ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir."

6 YAŞINDAKİ GELİNİN BABASI YUSUF ZİYA GÜMÜŞEL KİMDİR? 
Aslen Sakaryalı olan Yusuf Ziya Gümüşel 1963 tarihinde doğdu. Tarikatı yaymak için İstanbul Çengelköy’deki Hz. Hamza Cami Medresesi’ne gönderildi. 2006 yılında İstanbul Sancaktepe'de Hiranur Vakfı'nı kurdu. Yusuf Ziya Gümüşel, Hiranur Vakfı'nın onursal başkanıdır. Ancak son olarak vakfın internet sitesinden ismi çıkarıldı. Vakıf, Gümüşel'e yönelik iddiaların vakfın kurumsal yapısıyla ilgisi olmadığını duyurdu.