GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ocak 2024 Salı 11:00

'31 Mart'ta bileklerini sandıkta bükeceğiz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunduğu konuşmasının merkezine 31 Mart yerel seçimleri alan MHP lideri, "Birileri bölücüleri yedi düveli yanına alsın, varsın birileri iftira ve yalan rüzgârından medet umsun, varsın birileri vicdanı sızlamadan parti parti dolaşsın, hatta demlensin siyasi fırıldağa dönüşsün, hiç fark etmeyecek, hiçbir sorun olamayacaktır. Çırpınışları boşunadır. 31 Mart'ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz. Alayının hesabını demokrasinin imkanlarıyla göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sözde aydınlar, özü laçkalaşmış, öz değerleri lekelenmiş siyasetçileri milletimizin gündeminden çekip çıkarmak için elimizden gelen çabayı göstermekle mükellefiz. bu mükellefiyetin cazibe ve çekim alanından ayrılmayacağız. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği refah ve esenliği tartışma kabul edilmez yegane gayemizdir. Siyasetin kaygan ve kaypak ilişki ağına tahvil ve teşmil edenlerin ahlak ve etik ihlaline elbette sessiz ve seyirci kalmayacağız. Türkiye'yi risk ve tehditlerle tuzaklanmış meçhul bir akıbete sürüklemeye çalışan hiçbir odağa atıl durmayacağız. MHP sahibi olduğu tarihi misyonun idrakindedir. Milli menfaatlerimize aykırı davranan, milletimizin birliğini bozmaya çalışan her kim varsa onlara karşı duruşumuz sarsılmayacaktır. Cesaretimizin kaynağı tarihimizdir, istiklalimizin kaynağı bu topraklara uzanmış yatan kahraman şehitlerimizdir, irademizin kaynağı da büyük Türk milletidir. 

"Türkiye'de hukuken ve siyaseten üstünlüğü olan seçkin bir tabakadan söz edilemez"
"Hep birlikte Türkiye'yiz hepimiz türk milletiyiz. millet olma hali bugüne kadar ulaşılmış en modern, en gelişmiş beşeriyet özelliğidir. Milletimizi oluşturan her vatan evladı bir ve eşittir. Türkiye'de sınıflı bir toplum yapısı yoktur; imtiyazlı bir azınlıktan, seçkin bir zümrenin hakimiyetinden, hukuken ve siyaseten üstünlüğü olan seçkin bir tabakadan söz edilemez. Milletimizin her ferdi kanun önünde aynı haklara sahiptir. 

"Mersin'de DEM'lenmiş CHP'ye ruhsat yoktur"
"Hiç kimse boş hayale kapılmasın yanlış hesap yapmasın Mersin bizim Türkiye hepimizindir. Mersin'de DEM'lenmiş CHP'ye ruhsat yoktur. 31 Mart 2024'te mersin Büyükşehir ve tüm ilçe belediyeleri Cumhur İttifakı yönetimine geçecek, diğerleri sadece nal toplayacaktır. 

"31 Mart'ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz"
"Birileri bölücüleri, yedi düveli yanına alsın, varsın birileri iftira ve yalan rüzgârından medet umsun, varsın birileri vicdanı sızlamadan parti parti dolaşsın, hatta demlensin siyasi fırıldağa dönüşsün, hiç fark etmeyecek, hiçbir sorun olamayacaktır. Çırpınışları boşunadır. 31 Mart'ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz. Alayının hesabını demokrasinin imkanlarıyla göreceğiz. (T24)