GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Ocak 2019 Perşembe 16:51

'2019'u güçlü bir şekilde kapatacağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. 

Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başarılı bir Davos ziyareti gerçekleştirdik. Türkiye'nin güçlü bir döneme girdiğini anlattık. 

2018'in son çeyreğinde faizden 3 milyar TL tasarruf ettik. 2019 ilk çeyreği noktasında birçok beklentilerin aksine olumlu bir şekilde tamamlayıp, reel ekonomi ve büyümede 2019'u güçlü bir şekilde kapatacağız. İkinci ve üçüncü çeyrek açısından çok daha optimistiz. 6 ay önce bir kaygı, korku endişe ifade edildi. Bütçe, cari denge, enflasyon.. 6 ay içinde bakınca üçünde de beklenenin çok üstünde güçlü neticeler aldık.

Enflasyonda 2019'un eylül ayı 6,5'a yakın baz etkisi oluşturacak. Ne kadar güçlü bir düşüş trendine doğru yaklaştığımızı üçüncü çeyrekte göreceğiz. 

2019 bütçesinde tek seferlik gelir öngörmedik. 2019'da gerek büyüme gerek piyasa beklentileri, enerji tahminlerinden tutun çok güçlü alanlarımız olacak. 2019 bütçesinin bizim açımızdan çok daha rahat bir bütçe olacağını öngörüyorum. 

Kur konusunda stratejik akılla sahada olmalıyız. Birinci önceliğimiz faiz tasarrufunu sürdürmek. 

KDV iadeleri konusu çok basit bir konu değil. Gerçek manada ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Bütçe dengesi içinde oluşacak rakamlarla ilgili çalışma yaparak realite içerisinde bununla ilgili adımlar atabiliriz. (NTV)