GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Aralık 2016 Cuma 14:55

'138 sokak' davası: Buca’nın eski başkanı hakim karşısına çıktı

Buca’da belediye başkanlığı yaptığı dönemde 138 sokaktaki düzenlemesiyle tepki çeken Tatı, bundan dolayı hakim karşısına çıktı. Görevi kötüye kullanma suçuyla yargılanan Tatı, davacı avukat Esen Yücel’in oğlu Buca Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Yücel’i adres gösterdi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı görevi kötüye kullanma suçundan hakim karşısına çıktı.

2009-2014 arasında başkanlık görevini yürüten Tatı, döneminde Vali Rahmi Bey Mahallesi’ndeki Menderes Caddesi’nde yer alan 138 sokakta 13 konut için çalışma ruhsatı vermiş ve bölge eğlence merkezi haline gelmişti.

Kentte tartışması konusu olan düzenleme için İçişleri Bakanlığı, Başkan Tatı ile 6 bürokrat hakkında soruşturma izni vermişti.

12 YAPI İÇİN AYRI CEZA İSTENİYOR!
Mülk sahipleri adına dava açan Avukat Esen Yücel geçmiş dönemde, “Savcı iki kez altı yıla kadar hapis cezası istemiş. Biz burada 12 adet yapı hakkında işlem yapılmasını istiyoruz. Yani 12 yapı ve işlem yapılan mekan için Tatı’nın yargılanmasını isteyeceğiz. Alacağı cezanın daha fazla olması için itirazımızı yapacağız” açıklamasını yapmıştı.

TATI HAKİM KARŞISINDA!
Bayraklı Adliyesi’nde 41’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, Başkan Tatı, o dönemki başkan yardımcıları Tayfun Emre, Halil Kurt, Muzaffer Kater ve bürokratlar Mahmut Bulut, İpek Aksoy, Adnan Aksoy ile Feray Yavuzkurtlar hakkında TCK’nın ilgili maddeleri gereği yargılandı. Hakim Kemal Oruç sanıkların savunmalarını aldı. Dava 26 Nisan 2017 tarihinde saat 13:30’a ertelendi. 




DURUŞMADA NELER YAŞANDI?

Esen Yücel ve oğlu Deniz Yücel’i adres gösterdi
Başkan Tatı mahkemede yaptığı açıklamada, “Süreçte 5 başkan yardımcım ve 26 müdürüm vardı. Talepler belediyenin mercilerine gönderilir ve incelendir. Engel durum varsa gereken yapılır. Alan için SİT iddiası var. O dönem inceleme yapan müfettişlerle hiç yüz yüze gelmedim. Mülkiye Başmüfettişi Adil Kır ile sadece telefonda konuştum. Elinde belge olduğunu ve bu yerlerin SİT alanı olmadığını söyledi. Ruhsat verilmesine ilişkin sakınca olmadığını belirtti. Yüz yüze ifade almaya gerek olmadığını söyleyince ben de yazılı savunma yaptım. Daha sonra Adil Kır 15 Temmuz olaylarında tutuklanmış. O dönem incelenirse uygulanan para cezaları gözükecektir. Göz yumma söz konusu değildir. Oradaki birçok mekan hala işyeri olarak kullanılıyor. Müştekiler eğer iddialarını sürdürüyorlarsa Esen Yücel’in oğlu Deniz Yücel hem Buca Belediyesi’nde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesidir. En iddialı konumda ve güç ellerindedir. Şikayetlerini yeniler gider bakarlar. Usulsüz çalışmaya fırsat verilmemiş ve işlem yapılmıştır” diye konuştu.

Hakim müdahale etti
Tatı’nın konuşması üzerine Hakim Oruç, “Bu ifadeyi savunmadan çıkarın. Biz kişiyle sınırlıyız” dedi.

Söz mülk sahiplerinde…
Mülk sahiplerinden olan ve davacılar arasında bulunan Mehmet İleri ise, “Ben bir kafeyle komşu oldum. Biz evlerimizi yaparken bahçe nizamına uygun yaptık. Boşluklar var. Yanımdaki kafe bahçe nizamına uygun değil. Benim bahçedeki sınır duvarımdan başlıyor mekan... O kadar genişletilmiş. Evimde rahat yaşayamıyorum. Buna kim neden oldu? Benim yaşam ortamımı bozandan şikayetçiyim. Ruhsatların belediye imar mevzuatına aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenlerle ruhsat verenlerden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Kennedy cinayeti!
Müşteki avukat Melda Albuz da SİT alanı tartışmasını yine açınca Hakim Oruç, “Bizim konumuz görevi kötüye kullanma. Konuları dağıtmayalım. Amerika’daki Kennedy cinayetini burada mı savunacaksınız?” dedi.