GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
5 Kasım 2017 Pazar

Tamer Hoca hafife alıyor!

GÖZTEPE, BEŞİKTAŞ’A NEDEN KAYBETTİ?

-Ligde en çok gol atan 3., en çok gol yiyen 5. takım olan Göztepe, güçlü Beşiktaş karşısında orta alanda pres yapma ve alan daraltmakta zorlanması ve yaraya neşter olacak hamlelerin kenardan gelmemesi sonucu mağlubiyeti engelleyemedi.

-Maç sonrası ‘Ne yaparsanız yapın Beşiktaş size gol atar’ sözünü söyleyen bir teknik direktörünüz var ise ‘mağlubiyet geliyor’ demektir. Kısacası, Teknik Direktör Tamer Tuna son 3 maçtaki puan kayıplarının baş sorumlusudur.

-Bu biline biline rakip hafife alındı. Beşiktaş gibi güçlü rakip karşısında bu kadar agresif kadro ile çıkılırsa sonuçlarına katlanmak gerekir.

-Orta sahayı kalabalık tutması gerekirken artık emeklilik zamanı gelmiş, Fenerbahçe’de yaptığı gibi pas hataları ile saç-baş yolduran Selçuk’a orta sahanın tüm yükü bırakılırsa ya farklı galibiyet olur ya da farklı mağlubiyet olur.

-Bu maçta Selçuk’un yanı sıra Rotman ve hatta Segbefia’nın da olduğu bir orta saha dizilimi ile çıkılıp kontra futbolu benimsense Göztepe’nin en azından pozisyon verme olasılığı daha aza indirilebilinirdi.

-Maçın en kötüsü ise Sabri’ydi. Geri dönüşlerde ağır kalan ve çok adam kaçıran Sabri yenilen iki gole de direk etki etti. Performansı ile geçtiğimiz yıl saç baş yolduran Tanju’yu aratmadı.

-İleride gözler Jahovic’i aradı. Sakatlıktan yeni kurtulan ve henüz formda olmayan bir Ghilas ile Ömer Şişmanoğlu’na bel bağlanmak zorunda kalındı.

GÖZTEPE NELERİ KAZANDI?

-Gouffran oynaması gerektiği yerde oynayınca kendini gösterme şansı buldu. Diğer maçların aksine oldukça arzulu ve istekliydi. İlk yarıda direkte patlayan şutu gol olsaydı maçın kaderini değiştirebilirdi. Beklentileri karşılamayan Scarione’ye iyi bir alternatif olabileceğini bu maçta gösterdi.

-Halil uzun zaman sonra ilk 11’de kendine yer buldu. Takımın ileriye çıkmasında motor görevi gördü. Oyuna Halil ile başlama takıma ayrı bir hava katıyor.

-Haksız bir kart ile oyundan atılan Leo’nun da son iki maçtır gösterdiği performans ile Peybernes’in yokluğunda takımın önemli oyuncularından biri haline geldiğini söylemek gerekir.

GÖZTEPE İYİ BAŞLADI, İYİ BİTİRECEK
Göztepe, 3 maçtır kötü gidiyor. Ancak Göztepe gibi ilk kez 9 oyuncunun yan yana oynadığı bir takımda bu düşüşlerin olması normaldir. Her maç bir deneyim ve gelişmedir. Ortada ağıt yakılacak bir durum da yok. Ara transfer dönemine kadar ne kadar puan alınırsa o kadar kardır demek lazım.

Göztepe lige iyi başladı, doğru oyun anlayışı ve coşkulu taraftarının gücü ile ligi iyi yerde bitirecektir.