GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
25 Kasım 2020 Çarşamba

Sükunete katkı

İşini kış tutanlara bir sözüm yok. Onlar, her ihtimale karşı önlem alabiliyorlar. Sorduğunuzda çok da etkili öneriler sunuyorlar.  

Bir dostum, maskenin sanıldığı gibi önleyici etkisi yok. Siz siz olun maskeye güvenerek kalabalıklara karışmayın. Her koşulda çalıyı dolaşarak geçin dedi ki aklıma çok yattı. 

Lakin aynı rahatlığı “Propaganda Bakanlığı” gibi çalışan yayınların etkisinde kalanlar için söylemem zor. Bazı mühim gerekçelerle rakamların az gösterilmesi ahaliyi yanlış kararlara sürüklüyor. Gördüğüm bu. Dile getirmek isterim. 

Şu çok ilginç değil mi, bundan fazlası her gün trafik kazalarında ölüyor, biz işimize bakalım, salgından ölmezsek açlıktan öleceğiz, diyenlerin sayısı çok fazla! Sizce de ilginç değil mi?! 

Kişisel kanım şu: 

Hiçbir ilaç gerçek bilgi kadar tedavi edici olamaz. 

Ahalinin sağlığı devletimiz için önemli ise Kovid-19’la ilgili her rakam, dünyayı utandıracak şekilde gerçek ne ise onu açıklamak gerekir. 

Dünyayı utandıracak şekilde diyorum, çünkü anladığım kadarıyla her devlet az veya çok gerçek rakamları gizliyor! 

İnsan topluluğuna “sürü tedavisi” uygulayamayız; buna hakkımız da yok! 

Ayıptır, günahtır! 

*** 

Partilerde yangın var! 

Neden? 

Elektrik kontağı mı var yoksa bir merkezden kundaklama mı? 

İyi Parti ile MHP  kadrolarını karşılaştırdığımızda çok belirgin bir fark görünüyor. Sanki milliyetçi siyasetçiler içinde konuşmasını bilen, doyurucu açıklamalar yapan, bilgisi, kültürü yanında uzmanlığı olanlar İyi Parti’de toplanmış. Kurulduğu günden beri ayrılan milletvekilleri de kalite olarak yabana atılamayacak değerde insanlar. 

İyi Parti liderlik sorunu mu yaşıyor yoksa dışarıdan kundaklanıyor mu, bunu çok geçmez öğreniriz. 

***

MHP, konuları partisiyle istişare etmeyen bir lider tarafından yönetiliyor. Buna tepki gösterenler ayrılıp İyi Parti’yi kurdular. Fakat MHP’de hiçbir gelişme olmadı, istişaresiz yönetilmeye devam ediyor. MHP’de kalanların rahat olmadığı kesin. İç rahatsızlığı gidermenin yöntemi Çakıcı’yı tedavüle sokmak olmamalıydı. 

MHP, uzun zamandır hiç de sempatik olmayan bir pozisyonu paylaşıyor. Bu duruşu ne MHP tabanını memnun etti ne de Ak Partililerin sempatisini kazanabildi. Yakın seçimlerde MHP, Türk solundan oy aldığını da unutarak olur olmaz yerde ve zamanda CHP’ye saldırıyor! 

Bahçeli’nin her durumda partisinin çıkarlarını savunmadığını bilen biri olarak, CHP hariç, Ak Parti dahil karıştıktan sonra “Erken seçim!” çağrısı yapacağını sanırım.. 

Bahçeli “yeni bir iktidar adayı belirdikten sonra” erken seçim çağrısı yapacaktır. Çünkü Bahçeli, seçimden sonra Türkiye”yi istikrarsızlığa sürükleyen lider olmaktan kaçınacaktır. 

*** 

CHP şu an en istikrarlı parti. O da dışarıdan kundaklanıyor. Dumanlar çıkıyor ama henüz alevli yangın çıkaracak kadar değil. Rasyonalitesine güvenebileceğimiz CHP tabanı, basit ayak oyunlarıyla istikametini şaşırmayacak kadar bilinçli. Bundan emin olabiliriz.   

Beni şaşırtan durum şu: 

Anketlere göre Ak Parti ve MHP oy kaybediyor. Bunu anlayabiliriz. CHP’nin de oy kaybettiğini söylüyorlar ki buna inanmak zor.  

Kararsızları abartarak, kabartarak ve köpürterek birinci parti kararsızlar demek manipülasyon olmalı. Hem de bayağı manipülasyon! 

Şimdiye kadar hangi anket şirketi gerçeği öngörebildi ki bu bilgiler doğru olsun! 

Şunu unutmayalım;

Hiçbir manipülasyon kriz kadar ikna edici olamaz. Seçmeni 2002’de Ak Parti iktidarına ikna eden de bir ekonomik krizidi. İnsanın doğası kısa sürede başkalaşım geçirmediyse peş peşe krizlerin yaşandığı bir dönemde seçmenin oy vereceği parti hangisi olur. 

Net olarak söylüyorum, olası erken seçimde CHP  birinci parti olursa kimse şaşırmamalıdır.