GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ahmet Aydın AKANSU
YAZARLAR
25 Eylül 2017 Pazartesi

Sadece çocuklarınızın geleceğini düşünerek uygulayın

Geri dönüşüm, anlaşılır hali ile kullanılmayan çöplerin veya atıkların özelliğine göre ayrıştırılarak hem doğanın korunmasını sağlamak hem de ekonomik değer oluşturmaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ana hizmet binasında gerçekleştirilen üç aylık geri dönüşümde, 45 ton kağıt, 11 ton plastik, 2,5 ton cam, 1 ton metal olmak üzere yaklaşık 60 ton değerlendirilebilir atık, çöpe gitmeden ayrı toplanarak ekonomiye kazandırıldı. Bu şu demek 766 ağacın kesilmesi önlendi, küresel ısınmaya neden olan sera gazı salınımı 8 ton azaltıldı, 165 varil petrol, 4 ton cevherin kullanımı engellenerek yaklaşık 52 bin liralık ekonomik değer oluşturuldu. En önemlisi insan yaşamının en değerli varlığı, hava, su ve toprak daha fazla kirlenmemiş oldu.

Bu uygulamayı tüm kurum ve kuruluşlar yaparsa

Düşünebiliyor musunuz? Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 3 aylık uygulamasında ekonomiye katkı sağlanıp doğa korunmuş. Bir yıllık geri dönüşüm ve tüm bakanlıkların, kamu kurumu ve kuruluşların bu uygulamayı yapması halinde ülkemizin ekonomik kazancını siz düşünün. Milyonlarca genç işsizin bulunduğu ülkemizde herkesin çocukları, torunları için geri dönüşümü uygulaması gerekiyor.

Bravo Emine Erdoğan’a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'nin yaygınlaştırılmasına ilişkin program, 26 Eylül 2017 Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda "Sıfır Atık Projesi" başlatıyor. İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan "sıfır atık" konusunda gerçekleştirilen proje kapsamında sıfır atık yaklaşımının hayata geçirilmesi için ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana hizmet binasında uygulama başladı. Oluşan atıkların karakterizasyonu belirlendi, eğitim bilinçlendirme çalışmaları tamamlandı, atıkların türlerine göre ayrı olarak biriktirilmesi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla 26 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Sıfır Atık Projesi"nin tüm kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasına ilişkin toplantı gerçekleştirilecek.