GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
30 Temmuz 2020 Perşembe

Mutluluklar mı dilemeliyim

Yolsuzluk, yoksulluğa neden olur. Yoksulluk arttıkça da burnundan soluyan yurttaş,iktidar sahiplerinin rüyalarına kâbus gibi çöker. Tedirgin olan iktidar sahipleri yoksulluğa son verip refahı halkla paylaşmak yerine “yasaklar”ı artırmaya yönelirler.

Yasakları etkin çözüm gören iktidar sahipleri öyle bir sarmalın içine düşerler ki, yolsuzluklar yoksulluğu, yoksulluk da öfkeyi tetikler. Çözümise özgürlükleri kısıtlamak, yetmediği yerde de kurt hikayeleri ile yurttaşı disipline etme kurnazlığında görülürse ilk serbest seçimlerde iktidarın değişeceği kesinleşir.

Türkiye madem yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardan şikayetçi, o zaman CHP ve Millet İttifakına katılacak partiler sorunları çözümde anlaşabilirler; seçmene ekonomik, sosyal, siyasal, adli ve kültürel sorunların% 95’ini çözme sözü verebilirler.

Bunun çözümü;

-Devletin ve milletin gelirini reel olarak %300 artıran,

-Ekonominin büyüdük, büyüyoruz, büyüyeceğiz gibi yalan baloncuklarını “gerçek” rakamlara dönüştüren,

-Devlete ait ne kadar rakam varsa gerçeğini ortaya çıkaran,

-Vergi kaçırmanın mümkün olamayacağı ve birçok verginin iptal edileceği,

-Enflasyonun, işsizliğin, yoksulluğun… gerçek rakamlarını kamuoyunun bilgisine sunulması,

-Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, kayıt dışı her türlü alım ve satımın… işkencesiz ve tartışmasız yargıya taşınması… elektronik para sistemine geçmekle mümkün olabilecektir.

Elektronik paranın altyapısı kurulmuş iseçözümbu sistemin kapasitesini yükseltmek ve “kâğıt para”yı yürürlükten kaldırmakla gerçekleşecektir.

Bilinmelidir ki kâğıt para, yürürlükte olduğu sürece yolsuzluklarla mücadele edilemez, ekonomik hiçbir sorun yurttaş yararına çözülemez. Bu mümkün değildir.

Ekonomik ve sosyal yaşama katılan her bireyi, her türlü “üretim”in parçası yapmak da ancak elektronik parayla mümkün olabilir.

***

Bugünlerde ısrarla her yurttaş kamu bankaları üzerinden kolayından borçlandırılmaya çalışılıyor!

Neden?

“Hükümet değişirse ekonomi krize girer, borçlar ödenemez ve vatandaş her şeyini kaybeder” korkusu alttan alta yayılmaya çalışılıyor. Bu korku yakında her borçlandırılmış seçmenin gündemine girecektir. Seçmenin bir kısmı bu endişe ile oy kullanacaktır.

Koşullar böyle olunca seçmene endişelerini giderecek çözümler sunmak gerekir. Bu da ancak elektronik para ile mümkün olabilecektir.

Tekrar ediyorum, para kâğıt olmaya devamedecekse 18 yıllık enkazın altından kalkmak da mümkün olamayacaktır.

Bunu görmek gerek!

Bilinmelidir ki tüm yolsuzlukların, rüşvet ve zimmetin, örgütlü ve örgütsüz suçların, aile içi şiddetin ve mutsuzluğun kaynağı %95 oranında kâğıt paradır. Kâğıt parayı hepten kaldırıp elektronik parayı getiremeyenler çok kısa sürede suç zincirinin bir parçası olacaklardır.

Bu da kesin!

CHP; kayıt dışı servetin mağduru olan her seçmenden oy istiyorsa “kâğıt parayı yürürlükten kaldıracağını ve tek paranın elektronik para olacağını” kongrede ilan etseydi, büyük yankı uyandırabilirdi.

Ama bu fırsat hepten kaçtı denemez. CHP’nin önünde bir fırsat daha var,o da seçim bildirgesine yazmak! Bunu başarabilirse CHP Türkiye’nin sorunlarını dünyaya örnek bir şekilde çözeceğinin mesajını erkenden vermiş olacaktır.

Gelecekte de kâğıt para yürürlükte olacaksa,bana düşen görev, devleti ve milleti hortumlayanlara şimdiden mutluluklar dilemektir.

İstediğinizi yiyebilirsiniz!