GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oya DEMİR
YAZARLAR
13 Haziran 2018 Çarşamba

Murat Bakan ve Saha Grubu köylerde

Hiç durmadı, hiç durmadılar. Aralıksız çalıştı, aralıksız çalışıyorlar. Referanduma hayır sürecinde İzmir CHP Milletvekili Murat Bakan öncülüğünde bir araya gelen İzmir’li gönüllü SAHA Grubu kadınları o gün bugündür çalışıyor.

Murat Bakan ise, milletvekili seçildiği günden itibaren hiç durmadan, nerede ise 7 gün 24 saat çalışıyor. Şimdi yeniden aday ve yine hiç durmuyor.

Herşey önce ‘Kadından Kadına Mektup’ projesi ile başladı. Murat Bakan ve eşi Selin Bakan hızla büyüyen İzmir Gönüllü Kadınlarından oluşan, sonra kendilerine Saha Grubu diyen farklı mesleklerden, farklı yaşlardan onlarca kadını biraraya getirdi. 120.000 mektup el yazısı ile yazıldı. Gönderildi.

Daha sonra 100’ün üzerinde köy ve belde ziyaret ettiler. 10.000‘den fazla kapıyı çaldılar tek tek binlerce kişi ile konuştular.

Yetmez dediler, 1300 öğrenciyi evine gönderdiler oy kullanması için. Referandum bitti. Durmadılar. Yapacak çok şey vardı. Aydınlık bir gelecek, demokratik, çağdaş, okuyan, soran, sorgulayan bir gelecek için Cumhuriyet Kütüphaneleri kurmaya başladılar. Bir gün bile ara vermediler. Payamlı, Bayındır, Altındağ ve Çamiçi Cumhuriyet kütüphanelerini açtılar. Diğer köylerde kütüphane çalışmaları devam ediyor. Çalıştılar ve çalışıyorlar. Yetmedi, elleri ile boyadılar, temizlediler, kapı kapı kitap topladılar, yetmedi o kütüphanelerde çocuklara ders çalıştırdılar. Kitap okudular. Eğitimler gerçekleştirdiler.

Başarılı öğrencilere burs verdiler. Yetmedi; kazandığı kente kadar götürdüler, kalacak yerler temin ettiler. Dersleri ile ilgilendiler. Gittikleri köylerin ekonomik olarak gelişmesi, üretimin artması için projeler geliştirmeye başladılar.

Hiç durmadı, Hiç durmadılar... Bütün bu çalışmalar devam ederken bir kişi hep oradaydı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan... Bir yandan TBMM’de çalışmalarını sürdürdü, diğer yanda İzmir’de ve pek çok şehir’de üzerine düşen ne varsa fazlası ile yaptı. 85 kanun teklifi, 42 araştırma önergesi, 607 soru önergesi verdi. Defalarca TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Çok çalıştı ve hala çok çalışıyor.

Bu kadar süredir farklı ortamlarda, farklı yerlerde, farklı şartlar altında Murat Bakan kendisine yöneltilen her soruya cevap verdi. İletilen her sorunun çözümü için çaba harcadı. Yüzlerce kadının aktif bir şekilde çalışabileceği organizasyonu bizzat yürüttü. Bıkmadan usanmadan çalıştı.

Hiç durmadı, hiç durmadılar. Murat Bakan; yeniden milletvekili adayı olduğu günden itibaren aralıksız olarak yine Saha grubu kadınlarıyla birlikte köy köy dolaşıyor, dolaşıyorlar.

Kısa sürede 50 köye yakın köyü gezdiler, yüzlerce kapıyı çaldılar. Kahveleri ve lokumları ile kapı kapı dolaşıyorlar. Akşam iftar sofralarında aynı yemeği paylaşıyorlar.  Hızlı organize oldular. Öğrencileri yine seçimde oy vermeleri için evlerine gönderiyorlar. Diğer yandan yine kütüphane çalışmaları devam ediyor. Kimi köylere gidiyor, kimi destek oluyor. Bir takım ruhu ile çalışıyorlar.

Hiç durmadı, durmadılar. Çok yakından biliyorum, çok yakından takip ediyorum, Murat Bakan ile onlarca whatssapp grubunda birlikteyiz. SAHA Grubu kadınlarının içinde arkadaşlarım, dostlarım var. Herşeyi kendi imkanları ile yaptılar, yapıyorlar. Maddi manevi ortaya koyuyorlar. En çok da kalplerini...

Evet, 7 gün 24 saat çalışıyor. Murat Bakan inanılmaz bir şekilde her şart altında hep pozitif, sorun değil çözüm odaklı, yüzünden gülümseme hiç eksilmiyor, nezaketinden hiç taviz vermiyor. Her zaman dinliyor, adil, demokratik.

Saat kaç olursa olsun, nerede olursa olsun biliyorsunuz ki telefonun ucunda, ihtiyaç olursa yanınızda. Hep çözüm üreterek, yaşadığı şehir ve ülke için hep burada.

Seçimler yaklaşıyor... Zor bir süreç. Hiç durmadı ve hiç durmadılar. Hepimizin geleceği için çalışıyorlar. Etiketsiz, ünvansız birlikte çalışıyorlar. Bütün Türkiye’ye örnek olacak bir takım çalışması yürütüyorlar. Kimse kimsenin önünde değil, kimse kimseden üstün değil. Eşit, özgür ifade, ortak akıl ile kadın erkek ayrımı olmadan yanyana çalışıyorlar...

Örnek oldular, umut verdiler. Murat Bakan gerçek bir yol arkadaşı. SAHA kadınları gerçek Türk kadını. Onlar bizim için, bu şehir için, ülkemiz için çalışıyor. Yolunuz açık olsun Murat Bakan ve İzmir gönüllü SAHA Kadınları...

Artık, bize düşen önce durup düşünmek. Nasıl bir yol arkadaşı istiyoruz? Nasıl bir gelecek istiyoruz? Sonra onlara destek olmak ve çok çalışmak...