GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
28 Temmuz 2020 Salı

Muhafazakâr seçmenin kredisi

Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir hesap uzmanı ve SGK genel müdürlüğü düzeyinde de devlet deneyimi olan bir lider. Her görüşe ve kanaat sahibine önyargısız da yaklaşabildiğine göre CHP’nin ülke sorunlarını çözebileceğinden umutlu olabiliriz.

Yeterli mi; değil!

Seçmen; CHP’nin açık, net, anlaşılabilir ve uygulanabilir çözümleri yoksa “umut da bir yere kadar” der, bir çıkış yolu buluncaya kadar karalar bağlamaya devam eder.

Siyasetin umutlu kısmına dönersek;

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının mali disiplin içinde ve adaletle çözüleceğine inanan Kılıçdaroğlu’na  bir defalığına inanabiliriz. Devleti soyanlar hariç, her seçmen bunu dermek ister diye düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu; “Adalet”i “İman esasları” arasında sayan az sayıdaki devlet adamından biri ise ona “bir seçimliğine” güvenebiliriz.

Ak Parti’ye oy verenlerde “sokağa çıkacak yüz” bırakılmadıysa bu demektir ki seçmen koşulları zorlayarak “ya bir yol bulacak ya da yeni bir yol açacaktır.

Bundan emin olabiliriz, seçmen sonunda bir çıkış yolu bulacaktır! 

Bugün CHP ve Kılıçdaroğlu, Ak Parti’ye oy verdiği için sokağa çıkacak yüzü olmayan iyi niyetli ve üzgün seçmenin önündeki en önemli fırsattır.

Kimse muhafazakâr seçmenin çaresiz olduğunu düşünmesin! Bu adam ilahiyatçıdır, namaz kılar, oruç tutar… deyip CHP’ye oy vermez, hesabı yapmasın!

Bilelim ki kimse çaresiz değil! Ya yeni bir yol bulunacaktır ya da yeni bir yol açılacaktır!

Hesaplar ona göre yapılmalıdır.

***

Muhafazakâr seçmen, Ak Parti’nin hatalarından ders almasını çok bekledi. Fakat Ak Parti bir türlü beklenen “kutsal dönüşü” yapmadı!

Merkel’in Kutsal Almanya’sına varmak için Müslüman milletin denizlerde neden boğulduğunu da anlayamadı. Durum böyle olunca, muhafazakâr seçmenin CHP ve Kılıçdaroğlu’na neden oy verebileceğini de asla anlayamayacak!

İstanbul seçimleri kara tünelden önceki son uyarıydı, bu da işe yaramadı!

Kılıçdaroğlu’nun Merkel kadar da mı imanı ve insafı yok!

Eyy aklını, fikrini ve insafını yitirmiş muktedirler! Sizce muhafazakâr seçmen hangi denizlerde boğulmayı göze alarak CHP’ye doğru yüzüyor?!

Gözleri olup görmeyenler…

Kulağı olup feryatları duymayanlar…

Beyni var ama akledemeyenler kimler?