GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Derya AVŞAR
YAZARLAR
30 Ocak 2017 Pazartesi

Kayıplarla baş edebilmek...

Yaşam bazen en sevdiklerimizi alır yanımızdan, yakınımızdan…

Kimi zaman yanımızda ki görevi bitmiştir ve yeni görevler için göç etmeleri gerekir, kimi zaman da buradaki yaşam yolculuklarını tamamlamışlardır ve artık başka bir boyut veya âlem de devam etmeleri gerekir serüvenlerine.

Diğer cephe de yani sevdiklerini kaybedenler cephesinde ise büyük bir boşluk duygusu ve acı fırtınası esmeye başlamıştır bir daha hiç göremeyecek olmanın biliciyle.

Artık yanınızda olmayan anneniz, babanız, kardeşiniz, eşiniz, sevgiliniz çocuğunuz veya arkadaşınız her kim olursa olsun şunu bilmelisiniz ki,

Kişileri vazgeçilmez yapan kendileri değil onlarla olan paylaşımlarınızdır, size kattıklarıdır ve aslında unutamadığınız şey size hissettirdikleri duygulardır.

Bu yüzden çok sevdiğimiz birini kaybettiğimizde onun bize hissettirdiği duyguların yoksunluğudur acı çekmemize neden olan

Bu noktada önemli olan ve odaklanılması gereken şey,

Yaşamın bu kişi aracılığıyla size bu güzel duyguları tattırmış olduğu için şanslı hissetmeniz gerektiği ve beraber geçirdiğiniz zaman içerisinde o kişiyle yaşadığınız anlarda hissettiğiniz duyguların siz gitmelerini istemediğiniz sürece hatıralarınız sayesinde sizinle kalacak olmalarıdır.

Sevdiklerinizi hayatın size bahşettiği bir hediye olarak görür ve önemli olan şeyin onlarla geçirdiğiniz küçücük zamanların bir gün kocaman birer anıya dönüştüğünde aynı mutlulukla anabilmek olduğunu kabullenirseniz,

Artık onlar yanınızda olmasa bile beraber geçirdiğiniz zamanlara değdiğini göreceksiniz

Hayat sevdiğiniz birini sizden uzaklaştırmış olsa da onunla edindiğiniz hatıralarınız sizindir ve onları sizden kimse alamaz.

Geçmişe acı ve kederle hasret duymak yerine sevdiklerimizle yaşadığımız her şeyi mutlulukla yâd etmeli ve bundan sonrasında hatıralarımızda can bulacakları için minnettar olabilmeliyiz.

Bu yaşamın kilit noktalarından biridir bu kilidi bir kere açmayı başardığınızda bir daha hüzün rüzgârları sizin için esmeyecektir.

Sevdiğiniz ve kaybettiğiniz her kimse kendi gitse de varlığında size tattırdığı güzel duygular kalır sizinle örneğin sevgi, güven, huzur gibi.

Belki her aklınıza geldiğinde yüzünüzde bir tebessüme neden olan gülüşüyle,

Belki kulağınıza küpe olmuş nasihatleriyle,

Belki de her hatırladığınızda hala içinizi sıcacık ısıtan tatlı bir bakışıyla,

Kim bilir belki de kocaman sarılışıyla,

Ya da size öğretmiş olduğu yaşam dersleri ile bir biçimde hayatınızda olmaya devam edecektir hem de daha önce hiç olmadığı kadar size yakın bir yerde TAM KALBİNİZDE ve BÜTÜN SEVGİSİYLE…

Anılar hayatlarımızın bir parçasıdır onlarla hüzünlenmeye değil mutlu olmaya alışın, onlar iyi ya da kötü deneyimlenmiş ve bitmiş gerçeklerimizdir en önemlisi de artık geçmiştelerdir.

Şimdi tek yapılması gereken bizi biz yapan ve artık yanımızda olmayan sevdiklerimizin bize kattıkları güzellikleri ceplerimize koyup yola devam etmektir ŞÜKRANLA VE MUTLULUKLA…