GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Fatih YAPAR
YAZARLAR
12 Eylül 2017 Salı

Karabel 'kaptan' köşkünde

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre gazete ve dergilerin tirajları her geçen gün düşüyor. Yine yapılan analizlere göre tirajlar yüzde 20 oranında bir azalma yaşayarak yılda 1 milyar 705 milyon 225 bin adet gerçekleşmiş. Ayrıca son 10 yılda yayınlanan gazete ve dergilerin sayılarında da ciddi oranda düşüş var.

Tabi ki bunların birçok sebebi var. Birincisi baskılı medyanın yerini artık internet medyası aldı. Ve bu alanda önemli atılımlar yapılıyor. İkinci bir faktör ise sosyal medya platformlarının gelişmesi. Bu platformlar ve platformlarda yer alan hesaplar adeta birer haber ajansı gibi çalışıyor. Kimi zaman bir olayın görüntüsünü ya da ilk bilgisini neredeyse hepimiz buralardan duyuyoruz. İnternet aynı zamanda kontrolü de zor bir mecra. Doğru ve etkili kullanıldığı zaman verimli olabilen bu alan üzerinden kötü niyetli girişimler de gerçekleşmiyor değil.

Hal böyle olunca gazetecilik kavramı son yıllarda internetin de getirdiği değişim ve dönüşüm sayesinde yeni bir boyut kazandı. Bu da internet gazeteciliği. Hızlı haber alma ve takipçiye anında ulaşmak isteyen yazılı basın da bu alanda yatırımlar yaptı. Artık üniversitelerin iletişim fakültelerinde internet gazeteciliği ve yeni nesil medya alanında eğitimler veriliyor. Uzmanlar ve akademisyenler bu konularda çalışmalar yapıyor.

Ege’de Son Söz de bu konudaki gelişmeleri görmüş, yeni nesil gazetecilik anlayışını kısa sürede benimsemiş bir yayın organı. Hem de bin bir türlü zorluklara rağmen aralıksız bir şekilde tam dokuz yıldır bu alanda okuyucusuyla buluşuyor. İlkelerinden taviz vermeden, duruşundan ve yolundan bir santim bile sapmadan tarafsızlık ilkesini koruyarak mücadele etmeye devam ediyor. Bünyesinde iletişim fakültelerinde yetişmiş, gerçekten mesleği “gazetecilik” olan bireylerden oluşan Ege’de Son Söz ailesinde yeni gelişmeler var.  Her zaman okuyucusuna karşı “şeffaf” olan kurum çağın getirdiği koşulları yakından takip etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdürürken “teknik” atılımların dışında “idari” düzenlemeler ve çalışmalar da yaptı. Ve Ege’de Son Söz’ün kaptan köşkünde İzmir basınının çok yakından tanıdığı bir isim olan Gazeteci-Yazar Mehmet Karabel olacak.  Yeni yapılanmada “genel yayın yönetmenliği” görevini üstlenecek olan usta kalem Karabel zaten uzun süredir bu ailenin içinde yazar kadrosunda yer alıyordu. Ege’nin kanalı Türkiye’nin bir markası olan Ege TV’de uzun yıllar yöneticilik yapan Karabel, Ege’de Son Söz ailesine güç katacak.

Ege’de Son Söz kurumsal olarak gelişen teknolojiyi de yakından takip ediyor. Bu kapsamdaki çalışmalar ise sürüyor.  Her şeyden önce ait olduğu bölgede her türlü konuyu yakından takip eden Ege’de Son Söz duruşundan, tavrından, ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam edecek. Hem de güç aldığı, en büyük desteği gördüğü okuyucularıyla birlikte…

Bizi izlemeye devam edin!