GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
30 Ekim 2019 Çarşamba

İzmir-İN

“Eylül toparlandı gitti işte. Ekim filan da gider bu gidişle...”

(Turgut Uyar)

 

Derken...

Ekim’ de gitti işte ve bak gördün mü Kasım geldi bile.

“Kasım’ da Aşk Başkadır” filminden “Kasım’ ım olur musun?” repliği geldi aklıma.İzlemediysen gönülden tavsiye ama filmdeki gibi Sara’ nın Nelson’ a dediği bu şeyisöylememeli bence.Hayır, yani aynı şey sana yapılsa hoş bir şey mi? Neden sadece Kasım’ ın oluyorum…

Neyse…

Anlaşılan sonbahar bana gitmeden önce yapacağını yaptı ve psikolojik ayarlarımla bir güzel oynadı. Ben de önemli olan ‘aralıksız sevmek’ deyip kendimi Aralık moduna alıyorum. Bu da gönülden tavsiyemdir. Bilgine!

 

Bu haftanın güzel haberi sıkı takipçimiz sevgili Yasemin Çetin’ den geldi. Kendisinin de oyuncu olarak yer alacağı ve Vol. 5 Tiyatro tarafından sahnelenecek olan “23 Numara” isimli tiyatro oyunu hakkında detaylı bilgiler paylaşmak isterim sizlerle. Oyun “The Number 23” isimli filmden uyarlama ve 32. yaşını kutlayan Walter Sparrow’ un, eşinin kendisine hediye ettiği 23 Numara isimli bir kitabın etkisiyle kendi geçmişine çıktığı psikolojik bir yolculuğu ve bu yolculukta yaşadığı kışkırtıcı, korkunç, saplantılı girdabın hikâyesini, Sparrow’ un ölümle yaşam arasındaki maceralarını anlatıyor. Oyun ilk kez 31 Ekim’ de 20: 30’ da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ n de sahnelenecek. 16 yaş sınırı ile sahnelenecek oyunun perde arkasında da çok değerli isimler var. Ömer Polat (Uyarlayan), Yaşam Kaya (Yöneten), Mehmet Ali Zeren (Sahne ve Kostüm Tasarımı), Alpgiray Kelem (Afiş Tasarımı), Ömer Polat- Hasan Gökhan Olcay- Gizem Tataroğlu- Menzil Tepe- Derya Caniklikoç- Yasemin Çetin (Oyuncular), Yasemin Çetin (Proje Asistanı), Ömer Dinar- Gökhan Kırmızıtaş- Oğuz Kırkpulat  (Teknik Ekip). Ekibe de kocaman bir alkış ve oyunu izlemeniz de gönülden tavsiye. 

 

Ve verdiği eğitimler, sahnelediği oyunlar ve güçlü kadrosuyla şehrimizin gururu Sahne Tozu Tiyatrosu 15. yaşına girmiş. Bol oyunlu, bol izleyicili, bol başarılı nice yaşlar Sahne Tozu Tiyatrosu. İyi ki varsın…

Diğer tavsiyelerime ilişkin liste için yapmanız gereken tek şey sayfayı aşağıya kaydırmak.

İyi seyirler, iyi eğlenceler İzmir!

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Bostanlı Suat Taşer

30 Ekim Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Star

31 Ekim Leman Sam

2 Kasım Tuğkan

3 Kasım Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası

 

Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi

30 Ekim Golden Horn Brass

6 Kasım Eda And

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi

2 Kasım Güz Konserleri- “İkilik” Erkan Oğur (gitar- kopuz), Rieko Okuda (vocal- piyano ve viyola), Sami Hosseini (def- vurmalı çalgılar), Cansu Ergin (dans)

 

Ooze Venue

30 Ekim Ersay Üner

1 Kasım DJ Samet Kurtuluş ile Balkan Parti

2 Kasım Zuhal Olcay

6 Kasım Dolu Kadehi Ters Tut

 

Bios

1 Kasım No Land

 

Hangout Performance Hall

1 Kasım Pera

2 Kasım Buray

 

SoldOut

1 Kasım Yeni Türkü

2 Kasım Yaşar

 

Sergiler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anısına düzenlenen 2. Karma Resim Sergisi’ ni 6- 20 Kasım tarihleri arasında Karaca Kültür Merkezi’ n de ziyaret edebilirsiniz. Sergi de Atatürk’ ün şimdiye kadar hiç görülmemiş karikatürleri ve onu anlatan ressamların eserleri bulunuyor.

1- 15 Kasım tarihleri arasında İnci Çokneşeli’ ye ait “Pastoral” isimli Resim Sergisi’ ni Galeri FA’ da ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından her yıl düzenlenen “İyi Tasarım/ Good Design” etkinliği 3 Kasım’ a kadar devam edecek. Etkinlik kapsamında düzenlenen Üniversite Tasarım ve Sanat Mezuniyet Projesi Sergisi’ ni İzmir Kültürpark’ ta 1 No’ lu holde ziyaret edebilirsiniz. Serginin bu yılki teması ‘döngü’. Ayrıca yine etkinlik kapsamında söyleşi ve paneller, atölyeler, film gösterimleri ve sunumlar da düzenlenecek. Detaylara www.kultursanat.izmir.bel.tr adresinden bakabilirsiniz.

Mahzen Photos fotoğraf sanatçılarından Serkan Çolak ve Sinan Kılıç tarafından kurulan No 238’ in geçtiğimiz Nisan ayında Goethe-İnstitut, Hollanda Büyükelçiliği, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi öncülüğünde başlatılan, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Anadolu Kültür’ ün işbirliği ve 33 fotoğrafçıyla yürütülen Atölye 238 projesi kapsamında belirlenen dört fotoğrafçıya Ali Adar, Ayşe Nur Çakır, Benal Berke, Hicran Akalp’ e ait eserlerin yer aldığı “Atölye 238 Projesi Final Sergisi” 1- 15 Kasım tarihleri arasında Çetin Emeç Sanat Galerisi’ n de ziyarete açık olacak.

 

Vizyona Girecekler

Parazit (Dram- Gerilim)

Merhaba Güzel Vatanım (Dram)

Terminatör: Kara Kader (Bilim Kurgu- Aksiyon)

Deney (Gerilim)

Palyaço (Korku)

Gece Gelenler (Korku)

Sevimli Sihirbazlar (Animasyon)

1 Kasım’ da vizyonda!

Bu yıl Cannes’ da Altın Palmiye ödülünü kazanarak yılın en iddialı filmleri arasında gösterilen “Parazit” 30 Ekim’ den itibaren Karaca Sineması’ nda gösterimde.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında “Dokuz Kraliçe” filmini1 Kasım’ daİzmir Sanat, 5 Kasım’ da Selçuk Kültür Merkezi ve 6 Kasım’ da Seferihisar Kültür Merkezi’ n de izleyebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar

Yaşadığımız yüzyılın en önemli yazarları arasında gösterilen Japon yazar Haruki Murakami’ nin 40 yılı aşkın bir süre içerisinde yaşadıklarını ve yine bu süre içerisinde uzun bir roman yazma serüvenindeki yalnız yolculuğunu anlattığı kitabı “Mesleğim Yazarlık” çıktı.

 

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu

30- 31 Ekim/ 1- 2- 5 Kasım “Kaşıkçılar” (Konak Sahne)

30- 31 Ekim/ 1- 2- 5 Kasım “Arf Sabiti” (Karşıyaka Sahne)

30- 31 Ekim/ 1- 2 Kasım “Kantocu” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

1 Kasım “Türkiye Kayası” (Urla Sahnesi)

3 Kasım “Bizden Masallar- Nohut Oğlan” Çocuk Oyunu (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

3 Kasım “İki Köyün Masalı Çocuk Oyunu (Karşıyaka Sahne)

3 Kasım “Kuzu Maydanoz’ un Maceraları” Çocuk Oyunu (Konak Sahne)

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

30 Ekim “Benerci Kendini Niçin Öldürdü”

31 Ekim “23 Numara”

2 Kasım “Bazı Kadınlar”

4 Kasım “Ben Marxist Değilim”

 

İzmir Sanat

30 Ekim “Sevgili Arsız Ölüm- Dirmit”

31 Ekim Onur Ünlü ile Stand- Up Gösterisi

 

Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu

31 Ekim “Sineklerin Tanrısı”

1 Kasım “Ölü’ n Bizi Ayırana Dek”

 

Han Tiyatrosu

31 Ekim “Adviye”

 

Bostanlı Suat Taşer

1 Kasım “Sineklerin Tanrısı”

2 Kasım “Bülent Beyin Hikâyesi”

5 Kasım “Yaşamaya Dair”

6 Kasım Müjdat Gezen Tiyatrosu “Mustafa Kemal”

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi

1 Kasım “Hanım & Efendi”

6 Kasım “Yaşamaya Dair”

 

Sahne Tozu Tiyatrosu

1- 2- 3 Kasım “Komik Para”

 

Sahne Terminal

1 Kasım “Altın Ejderha”

 

Tiyatro Bab- ı Sanat Sahnesi

2 Kasım “Aşk Beşgeni”

 

İzmir Devlet Opera Balesi

31 Ekim “3 Soprano” Konseri (Funda Saltaş Ateşoğlu- Çiğdem Önol- Esin Talınlı)

2 Kasım “Schubert Akşamı” Konser

5 Kasım “Aşk İksiri” Opera

5 Kasım “Şekeronya” Çocuk Müzikali

 

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine e-mail gönderebilirsiniz