GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
25 Eylül 2019 Çarşamba

İzmir-İN

“İnsan eninde sonunda her şeye alışır.” (Albert Camus)

Hoş geldin sonbahar…

Deniz, kum, güneş üçlüsünü uğurlamaya hazırlanıyoruz ve Albert Camus’ un sözünden faydalanarak alışmaya çalışıyoruz.

Ama olsun!

Sonbahar demek şehre dönmek demek, sergilerin, tiyatro oyunlarının liste olarak daha da artması demek. Sezon filmlerine göz kırpmak ve elbette ki Filmekimi’ ni dört gözle beklemek demek.

Bu arada!

Arkas Sanat Galerisi’ ndeziyarete açılan Picasso ve Gösteri Sanatı Sergisi gerçekten muhteşem bir organizasyon ile açıldı. Çok kalabalık, çok heyecanlı, çok mutlu bir katılımcıyla açılan sergide gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas İzmir’ de olabilecek kültür- sanat etkinliklerine ait çok güzel haberler ve bilgiler paylaştılar.  Mutlu oldum… 5 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacak sergiyi de gezmeniz gönülden tavsiye.

Urla’ da 3 gün boyunca Caz Festivali var. Kerem Görsev, Bülent Ortaçgil, Jehan Barbur, Birsen Tezer, İbis Maria Project, İlhan Erşahin ve daha kimler kimler… Bence kaçmaz. Programın tam listesi aşağıda huzurlarınızda.

Bu yılki Oscar için güçlü aday gösterilen “Saka Kuşu” bu hafta gösterime giriyor.

Heyecanla beklediğimiz Filmekimi İzmir gösterimleri 18- 22 Ekim’ de olacak ve gösterimler Konak Pier Cinemaximum’ da olacak. Biletler henüz satışa çıkmadı ancak çıkar çıkmaz buradan duyurusunu yapacağım.

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Bostanlı Suat Taşer

25 Eylül Hüsnü Arkan

 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

28 Eylül Kenan Doğulu

29 Eylül Selami Şahin

30 Eylül Mehmet Erdem ve Rubato

2 Ekim Ayta Sözeri

 

Kültürpark Lunapark

28 Eylül Aleyna Tilki

 

Gün Batımı Konserleri

29 Eylül Gizem Memişoğlu- İnciraltı Adalet Meydanı

 

Mogambo Gazinosu

24 Eylül’ de başlayan Kültürpark Caz Konserleri etkinliği kapsamında 1 Ekim’ de Alp Ersönmez Yazısız Project konseri saat 20: 30 da ve konserler ücretsiz.

 

Ooze Venue

25 Eylül Kahraman Deniz

27 Eylül Manga

28 Eylül Levent Yüksel

2 Ekim Tuğçe Kandemir

 

Sold Out Performance Hall

27 Eylül Overkill

 

6: 45 Alsancak

27 Eylül Patron

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla “İzmir Küllerinden Doğacak” adıyla 29 Eylül’ de Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu’ nda yardım konseri düzenlenecek. Bilet ücretleri 30 TL. Konserden elde edilen gelirin tamamı Orman Bölge Müdürlüğü’ ne bağışlanarak Hatıra Ormanı oluşturulacak. Türkçe Rap ve DJ performansları olacak olan gecede katılımcı sanatçılar ise Ados, Anıl Piyancı, Cash Flow, Canbay Wolker, Ege Çubukçu, Elçin Orçun, Grogi, Kamufle, Keişan, Khontkar, W/ Redkeys, Kodes, Kozmos, Kubilay Karca, Monoman, Tahribad- I İsyan, Dj Badmanfell, Dj Brok Beatz, Dj Lıl Zey, Dj Markone, Dj Sivo, Color Addicts Crew, Moonstar Crew ve Host Alvin.

 

Urla Caz Festivali

27 Eylül

Kerem Görsev Trio

Neşet Ruacan Quartet ft Ayça Gündüz

Bülent Ortaçgil

 

28 Eylül

İbis Maria Project

Bilal Karaman Manouchea La Turca

Turgut Alpbekoğlu Love Jazz Band

Bebop Project

Erkan Oğur Anatolian Blues

Jehan Barbur

Ricky Ford Quartet

 

29 Eylül

Lahza

Möe

Sibel Köse ve Önder Foçan Quintet

Ayşe Gencer ve İmer Demirer Sextet

Birsen Tezer

Alsstar Jazz Band

İlhan Erşahin İstanbul Sessions

 

Sergiler

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ nde küratörlüğünü Prof. Dr. Engin Berber’ in yaptığı, Kurtuluş Savaşı’ nda yaşananların öyküsünü anlatan “İşgalden Kurtuluşa: Bir Milletin Mucizevi Yolculuğu” isimli sergiyi 30 Eylül’ e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Hollanda Büyükelçiliği’ nin katkılarıyla Aziz Vukolos Kilisesi’ nde 28 Eylül- 12 Ekim tarihleri arasında “World Press Photo” sergisi düzenlenecek. Serginin açılışına Hollanda Kraliyeti Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet de katılacak.

Monitor Görsel Sanatlar yeni sezona Buca’ da geçmişte sinema salonu ve matbaa olarak kulanılmış bir mekânda yani Place109. sokak numara 104’ de “A hymn to those that disapper” isimli sergiyle giriş yapıyor. Sergiyi 28 Eylül- 13 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Sanatçı Ayça Öztürk’ e ait iğne oyası ve ipek kumaşlardan oluşan “Geçmişin Işığında” isimli sergiyi 30 Eylül’ e kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi’ nde ziyaret edebilirsiniz. Sergide el emeği göz nuru eserleri göreceksiniz.

Atölye Kırmızı Urla’ da 5. Genç Sanat Günleri etkinliği kapsamında düzenlenecek Karma Sergi’ yi 4 Kasım’ a kadar ziyaret edebilirsiniz.

İranlı sanatçılara ait ilk resim sergisini 29 Eylül' e kadar İzmir Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonu’ ndaziyaret edebilirsiniz.

Alaçatı’ da 25- 29 Eylül tarihleri arasında “Alaçatı Sanat 1’ leşmesi” etkinliği düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Mardin, Şırnak ve Alaçatı’ lı çocuklar bir araya gelecekler, 5 gün boyunca sergiler, etkinlikler, konserler ve atölyeler düzenlenecek ve etkinlikte İzmir, İstanbul ve Alaçatı’ dan gönüllü sanatçılarla atölyeler düzenleyecekler. Bu hafta da hatırlatalım.

 

Vizyona Girecekler

Saka Kuşu (Dram)

Vor Lux (Dram- Müzik)

Oyunbozan (Dram)

Fırıncının Karısı (Komedi)

Şişman Harekat Timi (Komedi)

Sir- Ayet 2 (Korku)

Vampir İstilası (Korku)

Yeti Efsanesi (Animasyon)

28 Eylül’ de vizyonda!

Usta yönetmen Francis Ford Coppola’ nın Vietnam Savaşı sırasında (1979’ da) geçen Apocalypse Now filminin yeniden kurgulanmış haliyle “Final Cut” filmi 25 Eylül’ de 20: 00 seansında Karaca Sineması’ nda. Ayrıca vizyona girmesi merakla beklenen, bu yıl Venedik Film Festivali’ nde “Altın Aslan” büyük ödülünün sahibi “Joker” filminin biletleri de yine Karaca Sineması’ nda ön satışta.

 

Yeni Çıkanlar

Selim İleri’ nin kendi hayatına ait anılarını ve notlarını anlattığı yeni kitabı “Bir Gölge Gibi Silineceksin” çıktı.

 

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu

25- 27- 28 Eylül “Sınırda”

1 Ekim “Arf Sabiti” Prömiyer (Konak Sahne)

2 Ekim “Arf Sabiti” (Konak Sahne)

 

Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu

25 Eylül “Etekler ve Pantolonlar”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

25 Eylül “Çağrılmayan Mektup”

26 Eylül “ Medeni Hali”

28 Eylül “Piraye”

2 Ekim “Aşk Bir Şey Değildir”

 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

26- 27 Eylül “Cem Yılmaz- Diamond Elite Platinum Plus”

 

Bostanlı Suat Taşer

26 Eylül “Etekler ve Pantolonlar”

29 Eylül “Mahşer-i Cümbüş”

2 Ekim “Uğur Yücel- Azınlıkta Kaldık”

 

İnciraltı Tiyatro Günleri- İnciraltı Açıkhava Tiyatrosu

27 Eylül “Bunu mu Demek İstemedim”

 

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine e-mail gönderebilirsiniz