GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
31 Temmuz 2019 Çarşamba

İzmir-İN

“En basit şeyler, genellikle en hakiki şeylerdir.” (Richard Bach)

Bu hafta bu köşeye birazcık içimi döküp rahatlayarak (ne kadar rahatlarım bilmiyorum ama) başlangıç yapsam?

Aslında her şey İzmir’ de 8 Mart’ ta düzenlenen özel bir organizasyonda hayranı olduğum, her kitabını çıktığı gibi alıp bir solukta bitirdiğim ve ilgiyle de takip ettiğim, her yaptığı ve söylediğini de her zaman ‘farkındalık yaratma’ adına değerlendirip çoğu zaman da kusursuz bulduğum Azra Kohen’ le tanışma şerefine nail olmamla başladı! Tanışma ve kitabımı imzalatma aşamasında kendisiyle röportaj yapma talebinde bulundum, sonrasında asistanına yönlendirildim, sorularımı hazırladım, mail gönderdim ve “Aylin hanım Azra hanım bu talebinizi kabul etti” yanıtını aldım, sonra da başladım takibe. Yani röportajımın hangi tarihte olabileceği takibine. Soruları hazırlayıp gönderdiğim dönemler yazarın yoğun olduğu ve sürekli birden fazla proje için koşturduğu bir dönemdi ve ben de sadece kendimi hatırlatmak adına (ekipteki arkadaşlara) ara ara mesajlar gönderdim ama elbette ki (yoğunluklarını düşünerek) kibar mesajlar yazdım. Ve sonra bir gün (ekipten) “sorularınızı tekrar güncelleyin ve özellikle de daha önce sorulmamış sorular olsun” mesajının gelmesi üzerine aynı gün sorularımı güncelleyip gönderdim ve yine başladım takibe… Elbette ki yine kendimi hatırlatmak adına yine kibarca birkaç mesaj daha gönderdim…

Ama sonra!

Sorularımın (bu dönem için) yanıtlanamayacağını öğrendim ve üzüldüm, kırıldım, incindim, (abartmıyorum) yıkıldım…

Ben bu köşeden daha önce de paylaşmıştım ve demiştim ki; “Azra Kohen ile röportajımız olabilir ve olunca size çok yükseklerden bunu bildiririm.”

Bugün bu röportajın olamayacağını sizlerle üzülerek paylaşmak isterim ve eklerim. Bu asla bir ekibi ya da kişiyi/ kişileri suçlamak ya da hedef göstermek amacıyla değil sadece içimde yaşadığım duygu durumunu (yani hayranı olduğum bir ismi kendi köşemde konuk edememenin, özellikle merak ettiğim bazı soruların yanıtlarını alamamanın, ‘çok istedim ve oldu yaşasınnnnnnn’ diyememenin, sosyal medyada- gündelik hayatta kısacası her yerde bu röportajı tabiri caizse çarşaf çarşaf paylaşamamanın, çocuklar gibi şenlenememenin, azimle devam ettiğim bu süreçte, kendimi o kitaplardaki karakterlerin yolunda gidiyormuş gibi hissedememenin ve hüngür hüngür ağlamamın)ve size bunun (yani röportajın) maalesef olamayacağı bilgisini paylaşmak adına yazdığım bir yazıdır.

Bilginize…

Rahatlarım diye düşünüyordum ama hiç rahat, mutlu ve neşeli değilim…

Ama iyi haberler de var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla düzenlenecek Temizlik Seferberliği 3 Ağustos’ ta İzmir’ in 11 ilçesinde başlıyor. Belediye çalışanları, STK kuruluşları, gönüllüler, çocuklar… Her yaştan herkes bu etkinliğe katılabilir.

İzmir’ de sanat adına önemli etkinliklere ev sahipliği yapan Swissotel Büyük Efes İzmir, Büyük Efes Sanat 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’ nı başlattı ve başvurular 30 Eylül’ e kadar devam edecek. Yarışmaya katılmak isterseniz yarisma@buyukefessanat.com adresine başvurabilirsiniz. Yarışmanın teması ise “Şehrin Kalbinde Büyük Efes” 

 

İzmir- İN de bu hafta!

 

Konserler

Çim Konserleri- Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi

1 Ağustos Eskazabano

 

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu

2 Ağustos Ayta Sözeri

3 Ağustos Zülfü Livaneli ile Sevdalım Hayat

4 Ağustos Nazan Öncel

 

Jolly Joker Alaçatı

31 Temmuz Yıldız Tilbe

3 Ağustos Gülşen

Musicorium Alaçatı

2 Ağustos MFÖ

Çıngırock Performance Hall’ de Pazartesi’ den Pazar’ a her gün çok eğlenceli canlı performanslar var ve sosyal medya adreslerinden takip edebilirsiniz.

 

Sergiler

Grafik ve tasarımcı olarak mesleğine devam eden Gülşah Taşkend’ in Suluboya İllüstrasyon Sergisi 31 Temmuz’ dan itibaren İmprovement Alsancak’ ta ziyarete açık olacak.

Vizyona Girecekler

Yüzleşme (Dram)

Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (Aksiyon- Macera)

Ölü Yatırım (Komedi)

Geniş Aile Komşu Kızı (Komedi)

Jinna: Karabasan (Korku)

Luis ve Uzaylı Dostları (Animasyon)

2 Ağustos’ da vizyonda.

 

Kültürpark Lozan girişinde İzmir Film Festivali etkinliği kapsamında 31 Temmuz’ da “Ailecek Şaşkınız” filminin gösterimi olacak. Gösterimler saat 21: 00 de.

Hezarfen Film ve Tarla Alaçatı işbirliğiyle düzenlenen film gösterimleri kapsamında 1 Ağustos’ ta “Hampstead/ Davetsiz Aşk” filmi ve 3 Ağustos’ ta “Madame” filmleri gösterilecek. Gösterimler Tarla Alaçatı’ da.

Başrolde Robert Pattinson’ ın olduğu “High Life” kaçıranlar ya da tekrar izlemek isteyenler için 31 Temmuz’ da 19: 00 seansında gösterimde.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında “Transit” filmini de 31 Temmuz’ da Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ ndeve “Yeşil Rehber” filmi de 6 Ağustos’ ta Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’ nde izleyebilirsiniz.

Tepekule Kongre Merkezi’ nde 31 Temmuz- 1 Ağustos’ ta“Paranın Kokusu” , 5 Ağustos’ ta “Sevimli Ejderha Kokonat- Ormanda Şenlik” ve 6- 7 Ağustos’ ta “Dört Köşeli Üçgen” filmleri gösterimde. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kültürpark Açık Hava Yaz Sineması Nostalji Geceleri başladı. Gösterimler 6 Ağustos’ a kadar Uzun Havuz’ da olacak. 6 Ağustos’ ta “İçerdekiler” filmi gösterilecek ve etkinlik kapsamında her Salı saat 20: 30 da sinema yazarı Vecdi Sayar gösterimdeki filmlerin yönetmen ve oyuncuları ile söyleşi yapacak. Ayrıca tüm filmlerin gösterimi de saat 21: 00 de.

Yeni çıkanlar

Yazar Zafer Köse sordu ve müzisyen, senarist, politikacı, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli yanıtladı. “Livaneli’ nin Penceresinden” kitabı çıktı. Ayrıca yine Zülfü Livaneli’ ne ait “Serenad” kitabının ABD baskısı da yayımlanacakmış ve hâlâ okumadıysanız onu da gönülden tavsiye etmek isterim. 

 

Tiyatro

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

31 Temmuz “Mahşerin Dört Atlısı”

1 Ağustos “Kadın İşi”

 

Bostanlı Suat Taşer

31 Temmuz “Kadın Kafası”

1 Ağustos “Ferhangi Şeyler”

6 Ağustos “İkinci Bahar”

7 Ağustos “Tak Tak Takıntı”

 

Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu

31 Temmuz “Kral Şakir- Uzayda Şamata” Çocuk Oyunu

1 Ağustos “Kadın Kafası”

5 Ağustos “İkinci Bahar”

 

İnciraltı Tiyatro Günleri- İnciraltı Açıkhava Tiyatrosu

2 Ağustos “Ferhangi Şeyler”

 

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine e-mail gönderebilirsiniz