GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
29 Mayıs 2019 Çarşamba

İzmir-İN

“Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişemediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim.” (Leonardo da Vinci)

Mavibahçe Alışveriş Merkezi’ ndeki Leonardo da Vinci sergisini ziyaret edebilmek için son gün 10 Haziran.

Sizi bilmem ama ben aslında 11 Mayıs’ ta başlamış ve 25 Kasım’ a kadar devam edecek olan Venedik Bienali’ ne gidebilmeyi çok isterdim. Bu yıl 58’ incisi düzenlenen bienal, Amerikalı küratör Ralph Rugoff tarafından “İlginç zamanlarda yaşayasın” temasıyla düzenleniyormuş. İlginç zamanlarda yaşama tabiri aslında Çin kültüründe bir bedduaymış. Yani savaşların ölümlerin, açlığın  yaşanması anlamına geliyormuş. Küratör Ralph “tamıtamına böyle bir dönemdeyiz. Savaşlar, göçler, yalan haberler, üst üste gelen krizlerle ersatz kültürü çağındayız” demiş. (ersatz: sahte, yapay)

Ancak lüksü ve zenginliği sembolize eden Venedik’ in böyle bir temayla bu yılki bienale ev sahipliği yapması hem şehrin ileri gelenleri tarafından hem de yazarlar tarafından hiç hoş karşılanmamış. Galiba çağdaş sanat, güncel sanata karşı durumu. Ben kendi adıma bu bienale gitmek ve 2015’ te Libya’ dan İtalya’ ya kaçak göçmen taşırken maalesef içindeki 1000 kişiyle batan Barca Nostra isimli gemiyi lüksü ve zenginliği sembolize eden Venedik’ te görmeyi çok isterdim. Bunca insanın, bu gibi sembollerin karşılığı bu şehre hangi umutla gelmeye kalktığını ya da ne umduğunu ama ne bulduğunu/ bulamadığını sanatın çizdiği yolla görmeyi çok isterdim…

Ayrıca Avustralya’ nın Melbourne şehrinde düzenlenecek balon festivalinin tanıtımı için ünlü ressam Van Gogh’ un kafası şeklindeki uçan bolunun videosunu izledin mi? İzlesene! Bence müthiş.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ülkemizin tek vizyon filmleri festivali  “Uluslararası İzmir Film Festivali” 24- 29 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Adaylara bakmak ve oylama katılmak isterseniz www.izmirfilmfest.org adresine bakabilirsiniz.

Her yıl severek takip ettiğimiz Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Muzik Bazar bu yıl 20 Haziran’ da. Etkinlik 16: 00- 23: 00 saatleri arasında olacak. Bilginize.

Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım…

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

29 Mayıs İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından herkese açık Senfonik Konser

30 Mayıs De Sangre Y Raza Flamenco Company

 

Bostanlı Suat Taşer

29 Mayıs Fatih Erkoç Akustik

 

Aziz Vukolos Kilisesi

29 Mayıs Geleneksel TSM Fasl- ı Atik Topluluğu Konseri

1 Haziran Harmonizm A Cappella Konseri

 

Atatürk Kültür Merkezi

30 Mayıs Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Saz Eserleri Topluluğu ve Klasik Türk Müziği Korusu Konseri

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

30 Mayıs Agora Minör

 

Gala Ayayorgi

4 Haziran Selami Şahin

 

Sommer Klein Çeşme

5 Haziran Black Coffee

 

Gün Batımı Konserleri

5 Haziran Baber (Konak Çim Amfi)

5 Haziran Grossroad (Bostanlı Seyir Terası)

 

 

Sergiler

Urla’ daki Atölye Kırmızı’ da 25 Haziran’ a kadar Güler Kutluk’ un kişisel sergisini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bornova’ daki Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ nde 7 Haziran’ a kadar Nu Atölye’ nin Seramik Sergisi’ ni ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Vizyona Girecekler

Hotel Mumbai (Dram- Biyografi)

Güvercin Hırsızları (Dram)

Onun Filmi (Belgesel)

Ma (Korku- Gerilim)

Astral Seyahat (Korku)

Godzilla 2: Canavarlar Kralı (Macera- Aksiyon)

Düzenbazlar (Komedi)

Kral Midas’ ın Hazinesi (Komedi)

Enes Batur Gerçek Kahraman (Komedi)

Yaramazlar Takımı: Zaman Yolcuları (Animasyon)

31 Mayıs’ ta vizyonda.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yeniden Sinematek Günleri 26 Haziran’ da Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ nde “Viktoria ve Abdul” filminin gösterimiyle açık havaya taşınacak. Şimdiden duyurmuş olalım.

 

Efsane balet Rudolf Nureyev’ in hayatını anlatan “Beyaz Karga” filminin 29 Mayıs’ ta Karaca Sineması’ nda ön gösterimi olacak. Ayrıca “Climax”, “Van Gogh: Sonsuzluğun Kpısında”, “Kefernahum”, “Asla Gözlerini Kaçırma”, “Altın Eldiven”, “İmgeler ve Sözcükler” filmlerinin 30 Mayıs’ a kadar da gösterimleri devam edecek.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sinema Salonu’ nda 29 ve 30 Mayıs’ ta Julian Schnabel’ in yönetmenliğindeki “Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında” filmi gösterimde olacak.

Yeni çıkanlar

Duygu Asena’ nın Aziz Nesin, Tarık Akan, Cenk Koray, Şener Şen… gibi ünlü isimlerle yaptığı röportajların bulunduğu “Zamana Değen Sorular” kitabı yeni çıktı! Seni çok seviyorum ve özlüyorum Duygu Asena…

 

Tiyatro

Toy İzmir

29 Mayıs Benimle Gelir misin?”

30 Mayıs “Yalnızlar Kulübü”

 

Atatürk Kültür Merkezi

29 Mayıs “İki Bekâr”

 

Sahne Terminal

30 Mayıs “Hanımlar ve Hizmetçiler”

 

Bostanlı Suat Taşer

30 Mayıs “Burda Olan Burda Kalır”

 

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine e-mail gönderebilirsiniz